Curtea de Apel, sesizată în cazul Şerban Brădişteanu

Curtea de Apel, sesizată în cazul Şerban Brădişteanu

Agenţia Naţională de Integritate a dispuns azi sesizarea Curţii de Apel Bucureşti, cu privire la medicul Şerban Brădişteanu, în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 de euro şi 500.000 de dolari, obţinute în mod nejustificat în perioada 2000-2004, când el a deţinut funcţia de senator.

Potrivit ANI, s-a constatat şi existenţa conflictului de interese în ceea ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, procedură în cadrul căreia Brădişteanu a deţinut calitatea de preşedinte al comisiei de licitaţie.

 

"Din verificarea documentelor anexate sesizării, a declaraţiilor de avere ale lui Şerban Brădişteanu, precum şi a documentelor suplimentare solicitate instituţiilor competente de către inspectorul de integritate, s-a constatat o diferenţă vădită, nejustificată, între averea dobândită şi veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză. De asemenea, ANI solicită instanţei constatarea nulităţii absolute, anularea contractului de achiziţie în valoare de 11.385.889,58 euro şi a beneficiilor patrimoniale rezultate în urma încheierii acestuia", spun reprezentanţii ANI.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi fost senator PSD, a fost trimis în judecată de procurorii DNA la 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul facilitării unor licitaţii.

 

Aceasta este prima sesizare a Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la averea unui demnitar.

 

Sursa: AgerPres