De ce NU l-a DEMIS premierul CIOLOȘ pe ministrul energiei. Cursul carierei lui GRIGORESCU și funcțiile CHEIE ocupate de tatăl său, aflat constant în preajma multor NUME GRELE din timpul GUVERNĂRILOR anterioare

De ce NU l-a DEMIS premierul CIOLOȘ pe ministrul energiei. Cursul carierei lui GRIGORESCU și funcțiile CHEIE ocupate de tatăl său, aflat constant în preajma multor NUME GRELE din timpul GUVERNĂRILOR anterioare

În ciuda faptului că tocmai fusese anunțată pe surse demiterea ministrului energie, Victor Grigorescu, premierul Dacian Cioloș nu s-a grăbit să ducă la bun sfârșit procedura

Surse apropiate Guvernului, au declarat pentru Flux 24 că premierul a renunțat la demiterea ministrului Grigorescu, pe motiv că nu a găsit înlocuitor, dar și ca urmare a unor presiuni din partea lobyștilor din domeniu.

Jurnaliștii de la Flux 24 au publicat un articol în care prezintă pe scurt, cursul carierei ministrului energiei, Victor Grigorescu.

Tatăl acestuia, Andrei Răzvan Grigorescu, acum decedat, a ocupat funcția de secretar de stat în Guvernul Adrian Năstase, în cadrul Ministerului Industriei și Resurselor, condus la acea vreme de Dan Ioan Popescu. Înainte de asta, fusese numit director general adjunct pentru probleme comerciale al Lukoil România și mai ocupase funcția de președinte al Federației Patronale de Petrol și Gaze. În anul 2002, a fost onorat cu Ordinul național pentru merit în grad de cavaler, de către Ion Iliescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea guvernării Năstase în care tatăl ministrului energiei, Victor Grigorescu a fost secretar de stat este și perioada în care acesta își încele cariera în slujba aparatului public, ca expert în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, în Departamentul de Comerț Exterior.

Mai târziu, Victor Grigorescu devine consilier al unui ministru din Guvernul Ponta, iar în august 2014 este propus la ”Departamentul pentru Energie” din cadrul Ministerului Econimiei, să facă parte din CA-ul Electrica SA, unde câștiga un salariu de nu mai puțin de 2.500 de euro lunar, plus o sumă anuală fixă de 10.000 de euro.

Revenim la tatăl ministrului energiei. Andrei Răzvan Grigorescu a mai fost asociat la firma Fed Com Concordia SRL, alături de mai multe nume mari din domeniul resurselor naturale, printre care se numără și Mirea Marin, fost ofițer de securitate și administrator al companiei Interago. Acesta din urmă apare alături de Ioan Niculae și Adriean Videanu, în rechizitoriul DNA din dosarul în care se aduc acuzații de subminare a economiei naționale și complot prin acte de corupție.

Tot la Fed Com Concordia, tatăl lui Victor Grigorescu a fost asociat cu Silviu Sarghi, fost consilier în cadrul Ministerului Economiei șii Comerțului și cu Iulian Grădișteanu, fost președinte al CA-ului Petrom și fost director al Direcției Pretrol, Gaze și Energie din cadrul Ministerului Industriei și Resurselor. Iulian Grădișteanu este menționat într-un scandal legat de proiectul înființării firmei Bonlieu Trading SRL, alături de Virgil Munteanu și de alte persoane influente din servicii și foști ocupanți ai unor funcții cheie în România.

Lista numelor mari asociate cu Andrei Răzvan Grigorescu continuă cu Vasile Bejinariu, tatăl lui Valeriu Cristian Bejinariu, cel care s-a ocupat de evaluarea pagubelor din dosarul Rafo al lui Ovidiu Tender, dar și de evaluarea în cazul lui Dinu Patriciu, în dosarul Rompetrol.

Un alt partener de afaceri al lui Grigorescu senior a mai fost Mihai Albulescu, pus în CA-ul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz – SA Mediaș, în timpul guvernării Boc și mai târziu, în 2013, în CA-ul de la GDF Suez, în timpul guvernului Ponta.

De asemenea, lista asociaților tatălui lui Victor Grigorescu îl amintește șu pe Gheorghe Ion, nume care nu spune prea multe la prima vedere. Acesta a fost asociat cu nume mari din servicii în cadrul mai multor societăți, unele active în dimeniul energiei.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu a oferit vineri pe pagina sa de Facebook, detalii suplimentare despre platforma monitoreu.com, site pe care l-a dat în folosință pentru un an, în schimbul sumei de 792.000 de lei, susținând că a pus capăt proiectului pe motiv că acesta nu mai funcționa, dar nu oferă și informații legate de indentitatea celui de la care a primit banii.