Curse de galop şi pariuri la Mangalia

Curse de galop şi pariuri la Mangalia

Şefii hergheliei îşi pun speranţele în Loteria Română.

Cursele de cai se vor relua la Hipodromul Mangalia, după cinci ani. Administratorul hergheliei, Constantin Ancuţa, este hotărât să facă în aşa fel încât unitatea sa să devină profitabilă încă din această vară. Condiţia principală, arată Ancuţa, este reluarea curselor de cai, fie şi numai cele demonstrative, dar mai ales sprijinul Loteriei Române, respectiv reintroducerea acestora în circuitul de pariuri. Avantaj şi pentru hotelieri

Reluarea curselor ar fi un lucru cum nu se poate mai bun pentru aniversarea a 80 de ani ai Hergheliei Mangalia, mai ales că aici este unicul hipodrom de galop din ţară. Şefa Loteriei, Liliana Mincă personal, ne-a promis că vom fi ajutaţi să reintroducem cursele în circuitul de pariuri“, ne-a declarat Constantin Ancuţa.   Administratorul Hergheliei Mangalia crede că reluarea curselor ar însemna un avantaj enorm şi pentru hotelierii din zonă care se plâng adeseori de lipsa divertismentului în sudul litoralului. În plus, pe lângă cursele de galop, herghelia mai pregăteşte o serie de noutăţi absolute.

„Începând din acest an, le vom oferi localnicilor şi turiştilor abonamente pentru ore de echitaţie: şapte ore de echitaţie pe săptă mână vor costa 270 de lei. Mai mult, herghelia va putea fi vizitată în fiecare zi, de dimineaţa şi până seara, vom avea demonstraţii hipice şi vom organiza călărie în spaţiu liber, în pădure şi pe malul mării, precum şi plimbări cu trăsura“, mai spune Constantin Ancuţa. „Pot lua bani de la ANS“ Şefa Loteriei, Liliana Mincă, susţine că le-a sugerat reprezentanţilor locali să depună un proiect la Agenţia Naţională pentru Sport pentru a obţine finanţare pentru modernizarea Hipodromului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Profitul net al Loteriei se duce la ANS, deci pot lua bani de acolo“, ne-a declarat Mincă. Aceasta a explicat că există deschidere pentru organizarea unor pariuri pentru jocuri hipice, însă doar în condiţiile în care reprezentanţii hipodromului din Mangalia vor avea condiţiile necesare şi când cursele de cai organizate aici vor fi profitabile. „Loteria a mai organizat astfel de pariuri zonale în Prahova, deci avem softul necesar, dar trebuie ca aceste pariuri să fie profitabile“, a încheiat Liliana Mincă.   O viaţă de cal Caii sunt scoşi din grajduri la primele ore ale dimineţii. Freamătă. Mai nărăvaşi, armăsarii sunt „alergaţi“ în curtea exterioară, unul câte unul. Sunt lăsaţi să zburde după pofta inimii. „Îi las să alerge cât vor, până se mai potolesc un pic. Unii sunt mai vioi, alţii mai puţin. Acum îi pregă tim de dresajul de primăvară, iar dacă se reiau cursele pe hipodrom, vom avea ceva de muncă!“, exclamă cu speranţă Ion Andrieş, unul dintre angajaţii hergheliei. Antrenamentele de primăvară şi cel de vară sunt dificile: câte 8 ore pe zi fiecare dintre jochei.

În cele opt ore sunt incluse, alternativ, reprize de trap, galop, galop întins şi plimbări uşoare. Dresorul a văzut multe şi are păreri clare: „Pursânge englezii sunt cai de viteză, ar întrece un pursânge arab. La drum lung însă, arabul duce mai bine, în timp ce englezul cade lat la jumătatea drumului. Arabul e cel mai bun din ţară“, concluzionează el. Un cal bine îngrijit poate ajunge să împlinească 30 de ani. Cel mai bătrân cal al Hergheliei Mangalia a fost Nedjari, armă- sarul Regelui Mihai. A murit în anul 1946, pe când avea 34 de ani. TARIFE

O oră pe un pursânge arab, 50 de lei VIZITĂ. Pentru a vizita Herghelia Mangalia, turiştii vor avea de plătit 6,5 lei. În cazul grupurilor organizate se fac reduceri, fiecare persoană plătind câte 5,5 lei. Elevii şi studenţii vor avea de plătit câte 2 lei/persoană. ECHITAŢIE. O oră de echitaţie cu un ponei va costa 35 de lei, iar cu un pursânge arab - 50 de lei. O oră de călărie în spaţiu închis va costa 50 de lei, iar în aer liber - 95 de lei/ora. SPECTACOL. Demonstraţiile hipice, filmările şi fotografierea vor costa 240 de lei/oră. CHIRIE. Închirierea pistelor va costa 430 de lei/oră. TRĂSURA. Plimbarea cu trăsura va costa 80 de lei/oră.