Suntem convinși că fiecare dintre cei care citesc articol ar prefera să-și petreacă altfel timpul, preferabil cu ceva care chiar le aduce plăcere. Din fericire, avem deja posibilitatea de a câștiga timp în sarcinile curățeniei, iar acest lucru se datorează electrocasnicelor cu funcționalitate sporită.

Mașina de spălat rufe, de exemplu, se poate ocupa lejer și de uscarea hainelor. Pentru cei care vor totul într-un singur pachet, există modele cu uscătoare încorporate. Avantajul acestora este că nu trebuie să muți hainele dintr-o parte în alta pentru a le usca. Iar dacă ești plecat de acasă pentru mai mult timp, poți fi sigur că, ajuns acasă, vei găsi hainele lipsite de mirosul specific hainelor ude care au stat în mașina de spălat.

Mașina de spălat vase este un obiect de nelipsit în orice bucătărie. Orice masă la care participă mai mulți membri ai familiei duce la un munte de vase, așa că e bine să știi că mașina de spălat se poate ocupa de acestea, în timp ce tu te relaxezi.

Ploile nu s-au ferit în a-și face prezența în aceste luni călduroase, iar spălarea geamurilor a devenit mai frecventă. Din fericire, au apărut dispozitive care se ocupă de curățarea automată a murdăriei chiar și pe exteriorul geamurilor. Acest lucru va reduce riscurile la care te supui atunci când te întinzi să ajungi la cel mai îndepărtat colț.

Aspiratorul a devenit un gadget inteligent în ultimii ani. Se poate conecta la internet, poate fi programat și poate curăța în zonele din casă pe care tu le selectezi. Un aspirator robot este cel mai bun mod de a economisi timp, iar producători precum Roomba și Xiaomi lansează modele din ce în ce mai performante.

Vărul primar al unui aspirator inteligent este mopul care s-a transformat într-o versiune robotizată. Deși sunt aspiratoare care includ și funcție de mop, există deja clienți care preferă eficiența unui mop-robot de sine stătător.

Următoarea redută de cucerit pentru producătorii de aspiratoare și mopuri robot este grădina. Anii care vin vor aduce o inflație de dispozitive care vor tunde iarba automat, fără ca tu să îți bați capul cu așa ceva. Tot ce va trebui să faci este să golești iarba din când în când și să te bucuri de timpul pe care îl câștigi.

Ultimul lucru pe care ți-l supunem atenției este modul preferat al tuturor de a găti tocănițe și alte mâncăruri care au nevoie de un timp mare de pregătire. Evident că vorbim despre oala Crock-Pot, cea pe care o poți lăsa să-ți pregătească mâncarea cât ești la serviciu. Chiar și aceasta primește trăsături „smart” din partea producătorilor, chiar dacă nu prea are nevoie. Pentru cei care vor totuși să fie mereu la curent cu starea acestui electrocasnic, includerea acestor funcții este binevenită.

Toate aceste produse sunt disponibile la diverse praguri de preț. Cât de accesibile sunt pentru tine doar tu poți stabili. Cert este că, odată cu trecerea timpului, toate acestea vor deveni mai ieftine și vor reuși să te ajute să câștigi mai mult timp liber alături de cei dragi.