„Jurnalismul e meseria care te face să treci prin vieţile multor mii de oameni. Între cei pe care nu-i voi uita vreodată pentru umor, inteligenţă şi putere de luptă se află Matei Ghigiu. Finalul lui, petrecut azi-noapte şi despre care am aflat cu stupoare de câteva minute, mă mâhneşte profund. Odihnă veşnică să ai, prietene”, a scris Dorin Chiotea.

Partenera de viață a lui Matei Ghigiu a postat următorul mesaj pe Facebook:

„Dragi prieteni, daca doriti sa va luati ramas bun de la Matei, el acum este la capela bisericii Acoperamantul Maicii Domnului (str. Prisaca Dornei nr. 1-3), langa Policlinica Titan. Slujba va avea loc joi la ora 13.00 la biserica, dupa care inmormantarea va fi la Cimitirul Izvorul Nou (str. Liviu Rebreanu nr. 5) in zona Dristor. Va multumesc din suflet tuturor pentru mesajele voastre si ca il insotiti acum pe Matei cu gandurile voastre”.

Matei Ghigiu a petrecut 35 de ani din viață în scaunul cu rotile.

„9 iulie 1983 – 9 iulie 2018: 35 de ani de cand sunt utilizator de fotoliu rulant.

In toti acesti ani, am trecut printr-un numar important de operatii, unele foarte complicate, altele mai putin. Toate efectuate in Bucuresti, de doctori si profesori dedicati care mi-au salvat viata. Poate ca uneori nu au avut toate medicamentele necesare si o parte dintre ele a trebuit sa le cumpar, poate ca uneori saloanele de spital nu au semanat cu cele din clinicile de afara. Sunt in viata, muncesc, am o cariera si o familie minunata datorita acestor doctori, profesori, asistente, toti din Bucuresti, carora le multumesc.

Se spun foarte multe despre sistemul medical si cu siguranta ca sunt foarte multe de facut pentru a avea un sistem medical mai bun.

Dar eu am fost salvat si sunt in viata datorita unor medici romani, in spitale din Bucuresti. Si de fiecare data cand aud corifei care ies in spatiul public si discuta, infiereaza, arunca tot felul de "pietre" catre medici, doctori, profesori, ma gandesc doar la un singur lucru: atunci cand au o problema si li se spune ca cel mai bun care ii poate salva/opera/etc. este doctorul/profesorul x (unul din cei pe care l-au infierat in spatiul public), ce fac? unde se duc? cum se comporta?

Nu doresc un raspuns. Doresc doar mai multa cumpatare si maturitate”, scria Matei Ghigiu.