Evenimentul Zilei > Politica > Cum vrea un deputat PMP să protejeze agricultura și zootehnia
Cum vrea un deputat PMP să protejeze agricultura și zootehnia

Cum vrea un deputat PMP să protejeze agricultura și zootehnia

Deputatul PMP Ionuţ Simionca a declarat, astăzi, că a iniţiat o lege de protejare a agriculturii şi zootehniei româneşti, care vine în sprijinul fermierilor mici și mijlocii.

Potrivit deputatului, legea este în dezbatere în grupul parlamentar al PMP. Proiectul legislativ are ca obiect instituirea unui cadru juridic unitar prin care să fie ajutaţi micii fermieri.

"Îşi propune protejarea agriculturii româneşti şi a producătorilor agricoli români prin reducerea semnificativă a presiunii fiscale asupra producătorului român. Am să vă dau câteva exemple: sunt scutite de la TVA utilajele şi echipamentele noi, precum şi piesele de schimb noi şi combustibili, pe această destinaţie, pentru agricultorii mici şi mijlocii. Noi ne batem cu o problemă foarte importantă şi foarte mare: toate aceste ajutoare de stat vin pentru cei care fac agricultură şi zootehnie intensivă, fermierii mari. Noi aici vrem să îl ajutăm pe fermierul mic şi mijlociu şi trebuie să găsim o lege prin care să îi ajutăm să supravieţuiască", a subliniat Ionuț Simionca în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

El  a mai precizat că, la sfârşitul acestei săptămâni, se va întâlni cu reprezentanţii asociaţiilor din domeniul agricol şi zootehnic din judeţul Bistriţa-Năsăud, pe care îi va consulta în privinţa acestei iniţiative legislative, înainte ca ea să fie depusă ca proiect de lege.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: