Cum vor funcționa centrele de vaccinare de Sărbătorile Pascale

Cum vor funcționa centrele de vaccinare de Sărbătorile Pascale

Centrele de vaccinare vor fi deschise pe toată perioada Sărbătorilor Pascale. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Oficialul din Sănătate a îndemnat persoanele programate în zilele de sărbătoare să se conformeze.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat luni, că centrele de vaccinare anti-COVID-19 vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi în cea de-a doua.

Protecția - cuvântul de ordine în perioada Sărbătorilor Pascale

Ioana Mihăilă i-a îndemnat pe cetăţeni să se protejeze cât mai mult şi în perioada Sărbătorilor Pascale. Dacă au atunci programare la vaccinare, îndemnul ministrului sănătății a fost să o respecte.

“Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, Săptămâna care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodoxi, şi că în week-end este Paştele ortodox, fac un apel la responsabilitate, pe de o parte să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm.

Potrivit informaţiilor primite de la CNCAV, centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi a doua zi de Paşte”, a anunţat ministrul Sănătăţii.

La ATI, problemele sunt legate nu numai de paturi, ci și de personalul calificat

De asemenea, luni dimineață, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat un bilanț care ar trebui să pună autoritățile în alertă.

„Durează 11 ani să pregătim un medic cu anii de facultate şi cu cei 5 ani de rezidenţiat, în medie. Este evident că nu avem cum să rezolvăm lucrurile nici de pe o lună pe alta şi nici chiar de pe un an pe altul. Voi încuraja universităţile şi vom avea o întâlnire cu universităţile săptămâna viitoare, dar problemele cu pregătirea personalului vor putea fi rezolvate doar pe termen mediu şi lung. (…)

Pentru asta colegii mei au făcut toate eforturile să crească numărul de paturi, să facă locuri la terapiile intensive care erau non-COVID, au modificat deja structurile spitalelor COVID şi non-COVID şi lucrurile sunt un pic mai bine decât erau înainte”, a susţinut ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Referitor la situaţia de la ATI, ministrul Sănătății a declarat că problema nu este legată doar de numărul de paturi, ci şi de echipele de medici şi asistente medicale ”pregătite să trateze corespunzător pacienţii din secţiile de terapie intensivă”.