Cum sunt încurajați elevii să facă performanță: săli de clasă noi

Cum sunt încurajați elevii să facă performanță: săli de clasă noi

Fiecare început de an școlar pentru mulți copii din România reprezintă o problemă, mai ales când condițiile din unitățile de învățământ lasă de dorit. Dar există și școli, unde după o serie de lucrări de reparații și modernizare în unitățile de învățământ, i-au așteptat pe cei mici în casă nouă

„Elevii care învață în Sectorul 6 au fost așteptați, ca la fiecare început de an școlar, în spații moderne și curate. În această vară, au fost modernizate și dotate cu echipamente de ultimă generație grupurile sanitare din școlile gimnaziale, astfel încât elevii să beneficieze de toate condițiile necesare păstrării unei stări bune de sănătate. Continuăm, în ritm susținut, modernizarea unităților de învățământ și a atelierelor de lucru, dotăm sălile cu mobilier nou și cu tot ceea ce este necesar pentru a încuraja copiii să facă performanță. Toate investițiile pe care le facem sunt în beneficiul copiilor și a dascălilor și mă bucur că am răspunsuri bune de la comunitatea Sectorului 6”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Încă de la preluarea mandatului, edilul a considerat că investițiile în modernizarea unităților de învățământ reprezintă o prioritate. Astfel, atât în anii precedenți, cât și în vacanța care tocmai s-a încheiat, scolile din Sectorul 6 au beneficiat de lucrări menite să le confere un aspect european: 172 de grupuri sanitare au fost complet renovate și dotate cu aparate „fără atingere”, peste 8.000 de bănci noi au umplut sălile de clasă ale copiilor din școlile gimnaziale, iar la șase școli din sector procesul de învățământ a fost extins prin săli de clasă amenajate în construcții modulare noi și moderne.

De asemenea, printre investițiile venite în sprijinul elevilor, se numără amenajarea unui balon special în care să se desfășoare orele de educație fizică, la Școala Gimnazială Nr. 163, întrucât spațiul nu permite construirea unei săli de sport. Totodată, sunt aproape de finalizare lucrările la amfiteatrul cu peste 200 de locuri, dedicat activităților școlare și extrașcolare, de la Școala Gimnazială „Regina Maria”.

Tot în acest sector funcționează și o instituție de învățământ cu profil educațional unic. La sfârșitul lunii mai, primarul Gabriel Mutu a inaugurat clădirea nouă, multifuncțională, construită în curtea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, spațiu cu ateliere și laboratoare, dotate cu echipamente de ultimă generație, pentru elevii de la specializările din domeniile film și televiziune,media și design vestimentar.

De un adevărat spirit civic au dat dovadă membrii comunității Sectorului 6, care și-au îndreptat atenția către copiii cu posibilități financiare reduse, pentru a se asigură că vor începe școala fără să le lipsească nimic. Cu câteva zile înainte de începerea școlii, la magazinul caritabil SocialXChange din Crângași, a fost mare agitație. Aproape 30 de prichindei, copii ai beneficiarilor acestor magazine, au primit ghiozdane, rechizite și multe cadouri cu ocazia începerii noului an școlar. Donațiile au venit din atât partea cetățenilor, dar și din partea unei grădinițe private. Acțiunea s-a încheiat cu un atelier inedit, extrem de așteptat de cei mici: pictură pe piatră.

Și la Școala Gimnazială Nr. 153 din Sectorul 6 a fost forfotă mare. Clasele au devenit neîncăpătoare de rechizite, ghiozdane, cărți, jucării și haine! Sute de produse au fost donate către elevi și famiile lor din comunitatea Giulești. Toate bunurile cu care cei mici au plecat acasă au făcut parte din donațiile ajunse la magazinul caritabil SocialXChange din Drumul Taberei. Printre beneficiarii acestei acțiuni s-au aflat și copiii incluși în cadrul Programului Integrat de Educație pentru Diversitate, proiect finanțat în prezent de Consiliul Local al Sectorului 6, prin care se dorește reducerea fenomentului de abandon școlar și creșterea performanțelor educaționale.