Cum şi-a salvat o țară cetăţenii de la o moarte prematură? Istorie rescrisă!

Cum şi-a salvat o țară cetăţenii de la o moarte prematură? Istorie rescrisă!

Măsurile drastice luate de guvernul Chinei în lupta cu temutul Coronavirus au dus indirect la un efect la care nu mai sperau la un moment dat probabil nici cei mai optimişti chinezi.

Conform celor spuse de Marshall Burke, cercetător al Departamentului pentru Ştiinţa Sistemului Pământului (Universitatea Stanford, California, SUA), calitatea mai bună  a aerului din China ar fi putut salva de la o moarte prematură între 50.000 şi 75.000 chinezi.

„Reducerea poluării aerului în China cauzată de întreruperea economică este posibil să fi salvat de douăzeci de ori mai multe vieţi în China decât s-au pierdut din cauza infectării cu Coronavirus”, a spus Burke, citat de CNN.

Mesajul a fost postat de renumitul cercetător american pe site-ul G-Feed, condus de un grup de oameni de ştiinţă care cercetează relaţia dintre societate şi mediu.

Legătura dintre poluarea aerului şi moartea prematură a fost deja bine stabilită. Un studiu întins pe 30 ani, în 652 oraşe din 24 ţări şi regiuni de pe şase continente, a reliefat că oamenii mor mai repede în cele mai poluate zone.

În acest sens, China a făcut unele progrese, dar la nivel global este încă mult în urmă altor ţări. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit că, anual, în jur de 7 milioane oameni mor din cauza particulelor fine din aerul poluat.

Pe aceeaşi temă puteţi citi şi Cine câştigă enorm de pe urma noii gripe? Mare surpriză!

 

Ne puteți urmări și pe Google News