Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum se va face selecția între Cătălina Ponor și Larisa Iordache, pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Un singur antrenor român se va deplasa în „Țara Cafelei”: „Lupta este deschisă!”
Cum se va face selecția între Cătălina Ponor și Larisa Iordache, pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Un singur antrenor român se va deplasa în „Țara Cafelei”: „Lupta este deschisă!”

Cum se va face selecția între Cătălina Ponor și Larisa Iordache, pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Un singur antrenor român se va deplasa în „Țara Cafelei”: „Lupta este deschisă!”

Cea mai mare dilemă pentru gimnastica românească se învârte deasupra celor mai bune două reprezentante ale acestei discipline în acest moment: Cătălina Ponor și Larisa Iordache. Doar una dintre aceste două sportive va participa la JO de la Rio de Janeiro (5-21 august), însă Federația Română de Gimnastică are de gând ca amebele „tricolore” să facă deplasarea în „Țara Cafelei”, pentru ca alegerea să fie făcută acolo.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis ca portdrapelul nostru la Jo să fie Cătălina Ponor, cu toate că tripla campioană olimpică nu a fost încă nominalizată de forul de gimnastică pentru marea competiție de la Rio.

Federația condusă de Adrian Stoica trebuie să nominalizeze o gimnastă la JO până pe 10 iulie! România a primit un singur loc la Olimpiadă, în proba feminină de gimnastică, din cauza dezastrului produs de națională la turneul preolimpic de la Rio. Acum, chiar dacă Ponor a fost aleasă să fie portdrapel, nu înseamnă că forul de gimnastică și-a ales competitoare. 

EVZ a stat de vorbă cu antrenorul Cristian Moldovan (foto jos), cel care, alături de soția sa, Lăcrămioara Moldovan, a revenit la lotul național feminin, după plecarea celor doi tehnicieni Octavian Bellu și Mariana Bitang.

Cristian Moldovan ne-a explicat pe scurt care este parcursul de selecție pentru Ponor și Iordache. „Criteriul de selecție pe care îl avem acum constă în trei etape. Prima a însemnat Campionatul Național, acolo unde nici Cătălina și nici Larisa nu au făcut un concurs extraordinar. Ultimele două etape înseamnă și ultimele concursuri înaintea Jocurilor Olimpice. Se va pleca în Franța pentru un bilateral, iar în final se va merge și în Germania. Abia după aceste întreceri se poate alege gimnasta care ne va reprezenta țara în Brazilia. Lupta dintre cele două este în continuare deschisă!”, ne-a mărturisit Cristian Moldovan.
Însă, la Jocurile Olimpice nu se va deplasa acest cuplu de tehnicieni, ci va merge antrenorul-coordonator Lucian Sandu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: