Cum se prepară faimosul și popularul șnițel vienez. Există un secret pe care doar austriecii îl știu. Video

Cum se prepară faimosul și popularul șnițel vienez. Există un secret pe care doar austriecii îl știu. Video Sursa foto: Pixabay

Șnițelul vienez este singurul preparat din lume care poartă numele unui oraş. Este o rețetă faimoasă, populară şi unică în felul ei. Din acest motiv, nimeni n-ar trebui să rateze această mâncare dacă ajunge la Viena.

Rețeta pentru șnițel se regăsește începând cu secolul XVIII în cărțile de bucate vieneze. Astăzi, șnițelul vienez este un preparat național austriac prin excelență, renumit în toată lumea şi întotdeauna un deliciu.

Şniţelul vienez este singurul din lume care poartă numele unui oraș, Viena, iar varietatea bucătăriei vieneze este şi astăzi sub influenței ținuturilor coroanei din secolul al XIX-lea. Faimosul și popularul Wiener Schnitzel nu trebuie ratat dacă ajungeți la Viena.

Se mai spune că și tânărului împărat Franz Joseph îi plăcea să mănânce celebrul șnițel, care pe atunci se trecea doar prin ou, între timp rețeta a evoluat datorită bucătarilor vienezi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se prepară celebrul șnițel vienez

Se bate bine şniţelul până se obține o grosime de 2-4 mm şi se sărează pe ambele părţi. Pe o farfurie întinsă se bat puţin ouăle cu o furculiţă dar, atenţie, dacă bateţi prea mult oul va fi subţire.  Carnea se dă mai întâi prin făină, apoi prin ou şi la urmă prin pesmet.

Într-o tigaie mare se încing unt şi ulei (lăsaţi să se încingă bine) şi se adaugă şniţelele. Se prăjesc până devin aurii, apoi se întorc pe partea cealaltă. Agitaţi puţin tigaia pe foc pentru ca şniţelul să fie cuprins peste tot de grăsime şi ca paneul să se umfle. Scoateţi şi lăsaţi să se scurgă pe hârtie de bucătărie.

Prăjiţi pătrunjelul în restul de grăsime şi lăsaţi la scurs. Puneţi şniţelele pe farfurii preîncălzite şi ornaţi cu pătrunjelul prăjit şi feliile de lămâie.

Un secret pentru a vă reuşi reţeta: Folosiți pesmet de calitate, foarte fin. Adevăratele şniţele vieneze se prăjesc în tigaie şi nu în friteuză iar untul topit este esenţial pentru a obține o aromă tipică de nucă.

Pentru garnitură puteţi folosi cartofi cu pătrunjel şi salată după preferinţe (salată de castraveţi, roşii, cartofi sau salată verde), potrivit austria.info.