Tânărul jucător de fotbal de la CFR Simeria a fost victima unei accidentări în meciul de sâmbătă, jucat la Brad, cu echipa din localitate.

A rămas fără un rinichi
"Am ieşit pe o minge mai lungă, iar atacantul advers (Radu Nedea – n.red.), nu m-a văzut şi m-a lovit puternic, cu genunchiul în zona coastelor. N-am mai putut continua meciul. Am mers la Urgenţa Spitalului din Brad, unde mi s-a făcut o ecografie şi mi s-a spus că am doar o contuzie mai puternică", povesteşte portarul de 17 ani, care a plecat din spital fiindu-i prescris doar un calmant injectabil.
S-a întors cu microbuzul echipei la Simeria, iar, spre seară, a început să urineze cu sânge. Părinţii săi s-au alarmat, l-au dus la spitalul din oraş, de unde a fost trimis pentru investigaţii amănunţite la Spitalul Judeţean Deva, unde a ajuns în stare de comă. După o tomografie, medicii au constatat că rinichiul stâng aproape că-i era rupt în două de una dintre coaste şi au decis să-l opereze de urgenţă, extirpându-i organul afectat.
"Dacă băiatul nu urina sânge acasă nu ne dădeam seama că el deja făcuse hemoragie internă. Medicii de la spitalul din Deva ne-au spus că dacă mai stăteam puţin cu el acasă era mort", povesteşte mama băiatului, Elena Gheaţă.

"Nu e culpă medicală"
Directorul medical al Spitalului din Brad, doctorul Ioan Ciotea, spune că, în acest caz nu poate fi vorba de vreo culpă medicală, deoarece asemenea leziuni grave ale rinichiului se produc în două faze, iar în prima fază, la ecograf nu se observă nimic. "Tânărul a ajuns la noi, a fost consultat de medicul de la Urgenţă, apoi i s-a făcut un ecograf şi a mai fost văzut atât de un medic internist, cât şi de un medic chirurg. Diagnosticul a fost de traumatism minor spre mediu. Aceste rupturi ale rinichiului nu se văd din prima la ecograf. Mai întâi apare un hematom mic, neobservabil, care apoi se poate dezvolta şi poate provoca probleme serioase. Am discutat şi cu medicii de la Deva, care l-au operat, şi ne-au confirmat şi ei că noi nu aveam cum să ne dăm seama, la acel moment, că este vorba de o leziune mai gravă", declară doctorul Ioan Ciotea.

Părinţii atacă medicii, oficialii clubului se revoltă împotriva arbitrilor
Luni după-amiază, tânărul a fost scos din secţia de Terapie Intensivă, însă este internat în spitalul devean, iar starea lui este stabilă. De pe patul de spital, Răzvan Gheaţă mai are doar o urmă de speranţă că va mai putea juca fotbal: "Doar dacă găsim un donator, pentru că, doar un un rinichi, dacă mă lovesc din nou, pot să mor". Tatăl său, Petru, spune că Răzvan ar fi urmat să plece la o echipă de ligă inferioară din Austria, adugând că este hotărât să dea în judecată spitalul din Brad şi să sesizeze şi Colegiul Medicilor, pentru a efectua o anchetă medicală.
Oficialii clubului CFR Simeria au anunţat că vor cere Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara măsuri drastice împotriva violenţei pe terenurile de fotbal. Aceştia spun că arbitrii meciului de sâmbătă au tolerat jocul mai mult decât agresiv al adversarilor şi că, pe acest fond, s-a produs şi accidentarea lui Răzvan Gheaţă.
Preşedintele AJF Hunedoara, Mircea Sârbu, spune că mâine vor fi audiaţi reprezentanţii celor două cluburi, arbitrii şi observatorul meciului, adăugând însă că nefericitul eveniment s-a produs fără vreo intenţie din partea adversarului: "Chiar şi tânărul portar a declarat că adversarul nu a avut intenţia să-l lovească. Este vorba despre un eveniment nefericit. În funcţie de audierile de mâine, vom decide dacă se impun sau nu sancţiuni".