Cum se lua permisul auto în Suceava? Reţeaua încasa şi 20.000 de euro pe zi

Cum se lua permisul auto în Suceava? Reţeaua încasa şi 20.000 de euro pe zi

Jurnaliştii de la Justnews au aflat detalii incendiare despre modul în care o grupare din Suceava garanta obţinerea unui permis auto pentru oricine, indiferent de nivelul de inteligenţă sau starea de sănătate ale celor interesaţi să treacă fără nicio emoţie de examenul auto şi traseu.

Cum se lua permisul auto în Suceava? Reţeaua încasa şi 20.000 de euro pe zi. În prim-plan apar 13 persoane puse sub acuzare de DNA. Ele au constituit la Suceava o grupare infracțională care truca examenele pentru obținerea permisului de conducere auto. Totodată, trucau și procedura de înmatriculare a automobilelor

„Potrivit procurorilor DNA, capii grupării au fost comisarul șef O.R.I. și agentul de poliție P.G.I.”, arată sursa citată. Între 300 şi 1.500 euro costa traseul, în timp ce pentru examinarea teoretică se ajungea la o sumă cuprinsă înte 3.000 şi 6.000 euro.

Cum se lua permisul auto în Suceava?

„Fabrica de premise putea procesa chiar 7-10 clienți pe zi care, contra unor sume de bani, fraudau examenul teoretic pentru permisul de conducere

Ne puteți urmări și pe Google News

Gruparea își oferea serviciile oricui plătea bine, chiar dacă obținerea permisului de conducere în condiții normale era imposibilă, documentul mult-râvnit

Gruparea a fost infiltrată cu ajutorul a doi investigatori sub acoperire. (…) Timp de un an, procurorii au strâns probe ce au evidențiat o implicare generalizată a funcționarilor din cadrul SPCRPCIV Suceava în activități infracționale și angrenarea în aceste acțiuni a unui număr impresionant de școli de șoferi și instructori auto”, arată justnews.ro.

Membrii grupării aveau un protocol despre care credeau că-i poate feri de investigatorii sub acoperire. Din păcate pentru ei, s-au înşelat amarnic. Ei evitau să discute la telefon şi se bazau pe Whatsapp și Telegram, aplicaţii apreciate de către liderii grupului ca fiind sigure.

Permisul auto se lua cu bani, dar şi cu reguli stricte

De asemenea, aceştia evitau persoanele care prezintă risc crescut de vulnerabilitate. De asemenea, cei care aveau reședința pe raza județului Suceava și nu dețineau o carte de identitate erau excluse de regulă de la serviciile oferite de grupul infracțional.

Totuşi, lăcomia lor i-a făcut să încalce aceste reguli. Infractorii evitau să se afişeze cu obiecte vestimentare scumpe sau cu maşini de lux. Nu doreau să atragă atenţia sub nicio formă, dar habar n-aveau că erau filaţi de un an.

„Începând cu anul 2017, județul Suceava este pe primele locuri în topul național în ceea ce privește numărul de accidente rutiere mortale. 2017 – 296 accidente rutiere grave cu 104 morți. 2018 – 283 accidente rutiere grave, cu 83 de morți.

2019 – 278 accidente rutiere grave cu 84 morți. În cursul anului 2020, potrivit datelor existente, în prima jumătate a anului s-au înregistrat 81 accidente grave cu un număr de 27 persoane.

În episodul viitor veți afla ce averi colosale au obținut membrii acționarii Fabricii de permise de la Suceava, care producea, în zilele bune, chiar și 20.000 de euro pe zi”, arată justnews.ro.