Membrii cabinetului Dăncilă s-au luat parcă la întrecere în a posta mesaje pe Facebook, cu ocazia acestei zile.

„O zi frumoasă de week-end dar și una plină de semnificații: de la sărbătoarea creștină a Sfântului Ilie la Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, până la celebrul prim pas mic al lui Neil Armstrong pe Lună și uriaș salt al omenirii de acum 50 de ani.

La mulți ani sărbătoriților, cinste eroilor aerului și recunoștință celor care contribuie la evoluția omenirii”, a scris Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

„Sărbătorim astăzi, pe 20 iulie, ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, ocazie ce ne dă prilejul de a-i onora pe toți marii noștri pionieri ai aviației precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Elie Carafoli, dar și un moment de mulțumire pentru toți cei care sunt parte a aviației din țara noastră.
Chiar dacă în fiecare zi, când suntem la bordul unei aeronave, le mulțumim pentru profesionalismul lor, 20 iulie este ocazia, din fiecare an, în care gândurile noastre de mulțumire se îndreaptă către ei: către piloții noștri pentru care doar cerul este limita, către însoțitorii de bord care au întotdeauna o vorbă bună pentru noi, către coordonatorii de la sol și către întreg personalul tehnic.
Tot astăzi, onorăm sacrificiul eroilor români cei care, prin curaj și sacrificiu suprem, au devenit eroi ai misiunilor în care s-au implicat și care acum ne privesc din ceruri. Lor le datorăm recunoștința noastră și le vom păstra vie memoria.
Tuturor angajaților din structurile de aviație ale Ministerului Transporturilor le doresc ore line de zbor, cer senin si misiuni ușoare, care să le facă, în continuare, cinste.
Veți avea întotdeauna respectul si sprijinul meu!
La multi ani, aviatorilor nostri! La multi ani, fortelor noastre aeriene!” este mesajul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

„Pe 20 iulie, în fiecare an, odată cu sărbătoarea ocrotitorului și patronului spiritual al aviatorilor români, Sfântul Ilie, este marcată Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Numele multor ingineri și inventatori români de seamă, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia sau Henri Coandă, se află printre pionierii aviației mondiale, cu un aport semnificativ la dezvoltarea primelor aparate de zbor, care au demonstrat că până și visurile cele mai îndrăznețe pot deveni realitate.

Cu această ocazie vreau să îi felicităm pe toţi aviatorii români civili sau militari pentru profesionalismul și pregătirea lor exemplară recunoscute peste tot în lume şi să le mulţumim pentru dăruirea lor în serviciul României! La mulţi ani!” scrie ministrul Justiției, Ana Birchall.

„Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Aeriene și a Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, vă transmit tuturor sănătate, bucurii în familie şi realizări profesionale, precum și tradiționalul: CER SENIN!” a postat pe Facebook și Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

„La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Ilie! Să fiți sănătoși și fericiți!
Tot astăzi, sărbătorim și Ziua Aviației Române: în urmă cu 109 ani, hunedoreanul Aurel Vlaicu realiza primul zbor complet pe teritoriul țării, cu un aeroplan construit de el.
Aurel Vlaicu este unul dintre cei trei mari aviatori pe care România i-a dat lumii”, Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni