Evenimentul Zilei > Social > Cum scapi de ratele de la bancă? O femeie din Alba a reușit imposibilul
Cum scapi de ratele de la bancă? O femeie din Alba a reușit imposibilul

Cum scapi de ratele de la bancă? O femeie din Alba a reușit imposibilul

Fiecare român și-ar dori să mai scape de ratele de la bancă, dar o femeie din județul Alba a și reușit să facă asta printr-o cerere.

O femeie din județul Alba a reușit să scape de ratele de la bancă. Femeia avea trei credite de plătit și nu credea că este posibil așa ceva.

Este vorba de o pensionară din municipiul Sebeș, care a reușit să convingă banca să-i reducă din rate. Lucru care s-a și întâmplat. Banca i-a micșorat sumele pe care le avea de plătit.

Femeia a făcut această încercare întrucât soțul ei a murit și nu se mai descurca cu banii.

Angela Pantiloiu, fostă profesoară,și-a pierdut soțul în urmă cu doi ani. Tot atunci au început și problemele cu banii, deoarece rămăsese să plătească trei credite.

Pentru că nu mai reuşea să achite datoriile la timp, ea a cerut, iniţial amânarea plăţii ratelor pe 9 luni. A încercat să beneficieze de Ordonanţa dată de Guvern în acest sens, pe fondul pandemiei de Covid-19.

După trecerea celor 9 luni, ratele au revenit și cu dobânzi crescute. Sumele care s-au adunat în timp au devenit mult prea mari pentru puterea sa financiară.

Ea a apelat la serviciile experţilor de la Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar. CSALB este o entitate juridică autonomă care îi ajută pe români să-şi rezolve problemele cu băncile, atunci când apar dificultăţi cu plata ratelor.

Cum scapi de ratele la bancă?

Printr-un comunicat de presă, Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar a explicat ce a făcut femeia ca să scape de penalizări şi executări silite.

„Am depus o cerere la CSALB pe 7 ianuarie, fără să am mari așteptări. Dar, după doar două săptămâni am primit o mare bucurie.

Conciliatorul Dragoș Gheorghe a propus unificarea creditelor în unul singur și o perioadă de grație de șase luni, timp în care nu plătesc dobânda.

Tot conciliatorul a propus ca pentru ultimele 30 de luni din credit, rata lunară să scadă de la 1.600 de lei la 1.200 de lei.

Din fericire, banca a acceptat, iar reducerea totală este de aproximativ 4.000 de euro, fără de care nu știu cum m-aș fi descurcat” a spus pensionara din Sebeș, conform Antena3.