Cum să faci acasă cele mai bune aripioare prăjite. Secretul unei cruste perfecte

Cum să faci acasă cele mai bune aripioare prăjite. Secretul unei cruste perfecte Sursa: dreamstime.com

Aripioarele crocante sunt un adevărat deliciu. Condimentele, dar și crusta sunt extrem de importante pentru ca preparatul să fie cu adevărat perfect.

Aripioarele prăjite, picante sau nu, în funcție de preferințe, sunt un adevărat deliciu. Au însă destul de multe calorii, dar merită să le gustați din când în când. Restaurantele KFC sunt celebre pentru aripioarele de pui picante. Rețeta originală este secretă, dar majoritatea ingredientelor sunt cunoscute. În plus, dacă respectați căteva sfaturi de la bucătari vă așteaptă un adevărat festin.

Mod de preparare

Condimentele sunt extrem de importante pentru gustul aripioarelor prăjite. Pentru un kilogram de carne aveți nevoie de o linguriță de boia dulce, o jumătate de linguriță de boia iute, o jumătate de linguriță de piper alb, o linguriță de pudră de usturoi și o linguriță de fulgi de chilly. Dacă nu mâncați picant puteți elimina o parte dintre condimente.

Primul pas este să pregătiți aripioarele pentru gătit. Pentru a fi cât mai fragede pot fi lăsate la marinat câteva ore. Marinata se realizează cu zeamă de lămâie, vin, sare și piper. Unele gospodine le fierb 10-15 minute înainte să le prăjească pentru a le frăgeji. Aripioarele se așează apoi într-un bol în care se amestecă cu toate condimentele. Se țin apoi la frigider timp de două ore pentru a asimila toate aromele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Crusta este și ea extrem de importantă. Aveți nevoie de două ouă, 200 de grame de făină, 50 de grame de amidon, 100 de grame de pesmet crocant sau 50 de grame de fulgi de porumb. Aripioarele se dau apoi prin făina amestecată cu amidonul, ou și pesmet sau fulgi de porumb. Obligatoriu în această ordine. Unii bucătari spun că ar fi bine să le mai lăsați 30 de minute la frigider pentru că astfel crusta nu se va desprinde la prăjit.

Prăjire rapidă

Ultimul pas este prăjirea aripioarelor. Uleiul trebuie să fie incins și să le acopere pentru a asigura o prăjire uniformă. Timpul recomandat pentru această operațiune este de opt-nouă minute.  Când capătă o culoare aurie aripioarele se scot din tigaie și se lasă la scurs pe un grătar, nu pe un șervețel de hârtie pentru a nu distruge crusta. Această rețetă puteți să o folosiți și atunci când vreți să gătiți copănele de pui crocante. În acest caz carnea trebuie fiartă 30 de minute înainte. Abia apoi le dați prin crustă și le prăjiți, potrivit unica.ro.