Cum gătim carnea de porc mai altfel. Rețeta cu care îți surprinzi invitații

Cum gătim carnea de porc mai altfel. Rețeta cu care îți surprinzi invitațiiSursa Foto:adihadean.ro

Vedeta gurmanzilor este în aceste zile carnea de porc. Pentru un Crăciun și An Nou mai altfel, de ștaif, aceasta poate fi pregătită și în alte moduri decât cel clasic, tradițional, cunoscut tuturor.

 

Astfel, dacă te-ai plictisit de clasicele fripturi de porc, poți prepară o rețetă savuroasă, care nu te vor ține mult timp în bucătărie. În plus, musafirii la mesele de Crăciun sau Anul Nou vor fi cu adevărat încântați de gustul mai deosebit.

Porc în crustă de fistic, cu garnitură de legume

Ingrediente:

mușchiuleț de porc cu coaste (6 coaste) 400g fistic crud 80g pesmet albușurile 2 linguri rozmarin 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare piper

Pentru garnitură:

1 țelină albă 4 cartofi mov 2 tije de apio 2 rădăcini de pastarnac 200g morcovi baby 75g unt sare piper

Cum se prepară această bunătate:

Masează bine bucată de carne cu sare și o lingură de ulei de măsline. Presară apoi rozmarinul pe această. Asezonează apoi cu piper și coace bucată de carne la cuptorul încins la 150oC. Coace carnea timp de 3 ore.

În timp ce carnea se coace, adaugă fisticul în blender, alături de pesmet, un praf de sare și restul de ulei. Mixează bine până obții o compoziție nisipoasă. Când carnea s-a copt, las-o puțîn să se odihnească, apoi tapeteaz-o bine, pe toate părțile, cu fisticul.

Coace apoi din nou carnea, la 190 de grade C, până când fisticul începe să se rumeneasca ușor.

Cum se face garnitura specială pentru acest fel de mâncare:

Pentru a prepară garnitură, curată legume și spală-le bine. Taie apoi țelină și pastarnacul în bucăți egale, fierbe-le în apă cu sare și până când sunt bine pătrunse.

Opărește tijele de apoi și morcovii baby.

Fierbe cartofii în coajă, lasă-i să se răcească apoi curată-i și taie-i bucăți potrivite, nici mari, nici mici.

Când toate legumele s-au fiert, scoatele pe platouri separate și lasă-le să se scurgă bine. Trage-le apoi, pe rând, într-o tigaie cu puțîn unt și asezonează-le cu sare și piper după gust.

Servește legumele calde, alături de o porție generoasă de carne. Pofta buna!

Ne puteți urmări și pe Google News