Cum să creşti siguranţa plăţilor cu cardul dacă ai o afacere online

Cum să creşti siguranţa plăţilor cu cardul dacă ai o afacere online

Românii sunt încă reticenţi în privinţa plăţilor pe internet, deşi comercianţii au la dispoziţie sisteme de protecţie care le oferă un plus de securitate atât lor, cât şi clienţilor.

Odată cu creşterea numărului de persoane care aleg să îşi facă cumpărăturile online sau să îşi rezerve biletele de avion direct pe site-urile companiilor aeriene, multe afaceri pe internet au început să se dezvolte, iar concurenţa a devenit din ce în ce mai dură.

Comercianţii au posibilitatea să implementeze sisteme de protecţie pe internet care respectă standardul 3D Secure şi prezintă avantajul reducerii considerabile a costurilor cauzate de frauda online.

Mai exact, ei pot alege să se înroleze în Verified by Visa, asigurând accesul mai sigur la pagina de internet pentru posesorii de carduri.

Anul trecut, s-a înregistrat un salt important pentru Verified by Visa în Europa: 44% din cheltuielile totale procesate de Visa au fost realizate la comercianţii înregistraţi în acest serviciu.

Ce sunt sistemele de securitate?

Sistemele de securitate bazate pe standardul 3D Secure permit băncilor emitente să autentifice identitatea oricărui posesor de card înscris în aceste servicii în momentul în care face o tranzacţie pe internet. Sistemul reduce astfel riscul de fraudă şi contribuie la eliminarea costurilor aferente tranzacţiilor frauduloase.

Un lucru foarte important pentru comercianţi este că Verified by Visa le oferă acestora protecţie împotriva refuzului la plată cauzat de fraudă, chiar şi atunci când posesorul de card şi/sau banca nu sunt înrolaţi.

Utilizarea în acelaşi timp a Verified by Visa şi a codului CVV2 (Card Verification Value 2) garantează cea mai bună protecţie posibilă pentru comercianţii online. În timp ce tehnica CVV2 verifică autenticitatea cardului, sistemele de securitate precum Verified by Visa vin cu ceva în plus - probează şi identitatea posesorului cardului. CVV2 este un număr de securitate format din trei cifre, imprimat pe spatele cardului, în colţul din dreapta sus al benzii de semnătură şi urmează după cele patru cifre ale numărului de cont primar (cel care este complet pe faţa cardului). Cu alte cuvinte, CVV2 asigură o verificare criptografică a informaţiilor tipărite în relief pe card.

CVV2 nu reprezintă o identificare completă a posesorului de card, dar este o barieră semnificativă în calea celor mai des întâlnite cazuri de fraudă în comerţul electronic. Folosind în plus sistemele 3D Secure, comercianţii pot contribui la creşterea nivelului de încredere al clienţilor, la reducerea costurilor operaţionale şi a rambursărilor şi pot avea o contribuţie semnificativă la reducerea fraudei.

Pentru o dezvoltare uniformă şi rapidă a plăţilor online cu cardul, Visa Europe a dezvoltat o serie de "bune practici" şi "ghiduri" care descriu în detaliu informaţiile de care trebuie să ţină cont comercianţii şi băncile care se înrolează în platforma Verified by Visa, de la dimensiunea siglei Verified by Visa până la o serie de informaţii şi cerinţe pentru instituţiile care doresc să lanseze pro - ce dura Activation during Shopping. * Notă: Pentru întrebări legate de plăţile cu cardul pe internet puteţi scrie la adresa plationline@evz.ro sau vizitaţi www.visa.ro pentru mai multe informaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News