Evenimentul Zilei > Economie > Cum să alegi un elevator auto pentru atelierul tău (P)
Cum să alegi un elevator auto pentru atelierul tău (P)

Cum să alegi un elevator auto pentru atelierul tău (P)

Așa cum facem cu fiecare dintre produsele pe care le cumpărăm, fie ele pentru uz profesional, personal sau casnic, atunci când alegem elevatorul auto potrivit dintre modelele de elevatoare auto existente pe piață, trebuie să urmăm câteva linii directoare esențiale.

Dacă ești în căutarea unui elevator auto pentru atelierul tău întrucât îți dorești să oferi servicii de cea mai bună calitate, este important să alegi în cunoștință de cauză. Pe de altă parte, este important să ții cont că prețul unui astfel de echipament nu este totul.

Atunci când alegi un echipament pentru atelier trebuie să ții cont de siguranța ta sau a angajaților tăi, dar și de capacitatea de a desfășura o activitate menită să satisfacă clienții.

Principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când alegi un elevator hidraulic sunt:

– Înălțimea de elevare: există elevatoare care pot eleva vehiculul de la unu la doi metri. Ideal este să alegi elevatorul care oferă cea mai mare înălțime posibilă, deoarece acest lucru va extinde numărul de servicii pe care le poți oferi datorită elevatorului. De asemenea, dacă înălțimea este mare și mecanicul va lucra confortabil la mașină.

– Greutate: fiecare elevator hidraulic este configurat să suporte o cantitate de greutate pe care trebuie să o cunoști înainte de a-l alege. Astfel, vei afla dacă se adaptează sau nu la nevoile tipului de vehicule pe care le vei eleva.

– Utilizare: în funcție de modul în care vei utiliza elevatorul, vei avea nevoie de un anumit tip sau de altul. De exemplu, dacă îl vei folosi pentru alinierea roților, va trebui să alegi un elevator conceput pentru această funcție, în timp ce, dacă trebuie să ridici un quad, va trebui să cauți un model conceput pentru a realiza această sarcină specifică.

– Siguranță: înainte de a alege un elevator trebuie să verifici dacă modelul a fost supus tuturor controalelor de calitate și siguranță stabilite de organizațiile naționale și / sau internaționale. De exemplu, în Europa, un elevator de vehicule trebuie să respecte regulamentul UNE-EN 1493: 2011, care obligă producătorul să producă elevatorul sub control strict al calității și chiar al asamblării. De exemplu, un elevator care nu respectă aceste reglementări este comparabil cu conducerea unei mașini fără asigurare. În caz de accident, responsabilitatea civilă și chiar penală revine persoanei responsabile de atelier și amenință direct siguranța utilizatorului. Este indicat să nu cumperi niciodată elevatoare al căror preț este suspect de ieftin care nu dispune de documentația oficială de la producător.

– Asamblare: aceasta trebuie întotdeauna efectuată de profesioniști certificați de producător. Un elevator bun, asamblat prost, devine un produs problematic, nesigur și, de asemenea, pierde garanția.

– Garanție: elevatoarele pentru ateliere auto sunt produse profesionale și trebuie să aibă cel puțin un an de garanție pentru orice defect de fabricație, acest lucru este esențial, deoarece asigură service-ul în caz de nevoie.

– Întreținere: încheie contracte de întreținere cu tehnicieni autorizați de producător. La fel ca orice echipament, un elevator are nevoie de întreținere periodică, ceea ce garantează buna funcționare a acestuia, o durată mai lungă de viață a produsului și, prin urmare, o rentabilitate mai bună pentru atelier.

Producător: alege întotdeauna elevatoare ale unor mărci de top. Acesta este întotdeauna un semn de garanție a calității și siguranței.

– Reglementări: este esențial ca elevatoarele să respecte Directiva privind mașinile 2006/42 / CE și EN 1493: 2010. Orice elevator nou care îndeplinește cerințele tale trebuie să fie un proiectat bine, să fie sigur și eficient.

După cum poți constata cumpărarea unui elevator și alegerea celui corect, nu este o sarcină ușoară. Cu toate acestea, pentru a face cea mai bună alegere, îți recomandăm să intri în magazinul online, eqp.ro, unde vei găsi diverse modele de elevatoare auto fabricate de firme de renume.

În plus, tehnicienii Eqp, specializați în domeniile mecanic, hidraulic și electric, îți vor oferi suportul lor pe parcursul vânzării dar și post-vânzare. Acest lucru presupune consultanță, instalare, întreținere și reparația echipamentelor furnizate în perioada de garanție și post-garanție. Spor la cumpărături!