Cum să aerisești fără să deschizi geamul. Așa nu vei pierde căldura din camere

Cum să aerisești fără să deschizi geamul. Așa nu vei pierde căldura din camere Sursă Pixabay

Există mulțime de trucuri prin care putem să menținem aerul curat în casă fără să deschidem geamnul. Cu ajutorul lor, nu vom avea mai mult de plată la factură și ne vom bucura de un miros plăcut.

În orice casă este nevoie de aerisire pentru a nu apărea mucegaiul. Cu toate astea praful care pare să iasă pe geam, ar putea intra la loc atunci când stăm într-un oraș mare și aglomerat. Poți elimina însă alergenii sau mirosurile neplăcute din casă cu ajutorul câtorva trucuri. Așa nu vei deschide geamul și nu vei pierde căldura. Și facturile vor fi mai mici.

Plantele ajută

Potrivit unor studii NASA, plantele pot filtra aerul, astfel încât interiorul locuinței să fie unul proaspăt. Mai mult, iedera reduce nivelul de toxine din aer. Puteți alege și limba soacrei, crinul păcii, bromelia, dracaena reflexa sau arborele de jad. Pentru un miros plăcut, trebuie să puneți minim două ghivece cu plante pentru fiecare nouă metri pătrați.

Gradul optim de umiditate la interior

O altă soluție este să păstrezi gradul optim de umiditate din locuință, mai exact între 40 și 60%. Un umidificator simplu sau un umidificator cu lampă UV-C, care beneficiază și de funcția de purificare a aerului, ajută. Mai mult, lampa cu lumină UV-C distruge bacteriile și mucegaiul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: ideall.ro

Aerul condiționat trebuie să fie curățat

Aerul condiționat acumulează particule de praf, murdărie sau alergeni. Pentru un aer plăcut în casă, el trebuie curățat. Nici filtrele purificatoarelor, dezumidificatoarelor sau aspiratoarelor nu trebuie neglijate.

Renunță la produsele de curățare din comerț

O altă soluție este să renunți la produsele de curățare din comerț. Încearcă bicarbonatul de sodiu, zeama de lămâie sau oțetul. Ele elimină mucegaiul și mirosul neplăcut din casă.

Curățenie în fiecare săptămână

Praful, alergenii și bacteriile de pe suprafețele din casă se impregnează în țesături și plutesc apoi prin aer. Gospodinele trebuie să facă curățenie în fiecare săptămână și să spele așternuturile. De asemenea, covoarele sau canapeaua trebuie curățate cât mai des. Un alt truc este să folosești spray-uri de camere cu diverse arome, potrivit Impact.