Atenție la acest mucegai! Riști să te infectezi. Nici cu medicamente nu scapi de el

Atenție la acest mucegai! Riști să te infectezi. Nici cu medicamente nu scapi de el

Specialiștii au depistat un mucegai rezistent la medicamente. Oamenii se pot infecta foarte ușor. Plămânii persoanelor cu un sistem imunitar slăbit riscă să se distrugă. Medicii au explicat pericolul din atmosferă.

Experții au declarat că există un mucegai rezistent la medicamente care poate afecta oamenii pe loc.

Sporii mucegaiului, care se află în mediul înconjurător, pot distruge pe viață plămânii persoanelor care au probleme pulmonare sau au o imunitate slăbită. Un studiu făcut de Colegiul Imperial din Londra a depistat șase tulpini ale ciupercii și 50 de gene noi cu rezistența la tratamentele existente. Cercetătorii din Marea Britanie au declarat că infecțiile sunt din ce în ce mai întâlnite în Europa, iar leacul pentru aceste ciuperci nu a fost descoperit.

Anunțul serii! Ce spune Alexandru Rafila despre antiviralele Molnupiravir şi Paxlovid

Sursa: Arhiva EVZ

Specialiștii au explicat că infecțiile au apărut din cauza utilizații pe scară largă a unor substanţe chimice în agricultură, potrivit Jurnalul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atenție la alimentele mucegăite

Mucegaiul este o ciupercă ce poate apărea în toate alimentele, dar există un risc mai mare la unele produse. Alimentele proaspete pot fi foarte periculoase, dacă sunt consumate după data de expirare de pe ambalaj.

Specialiștii au explicat riscurile la care sunt expuși oamenii care mănâncă alimente mucegăite: reacții alergice sau probleme respiratorii, iar anumite tipuri de mucegai produc micotoxine otrăvitoare care te pot îmbolnăvi.

Medicii au mai dezvăluit și care sunt alimentele pe care trebuie să le arunci pe loc dacă mucegăiesc:

-Pâinea și produsele de patiserie

Mucegaiul din pâine se numește Rhizopus stolonifer sau mucegai negru. Acesta poate duce la infecții serioase, iar singura soluție este să arunci produsele pe loc.

- Fructele și legumele moi

Fructele și legumele cu un conținut ridicat de umiditate sunt primele produse care mucegăiesc și sunt foarte periculoase.

- Brânzeturile moi

Brânzeturile moi trebuie aruncate de urgență! Acestea au un conținut ridicat de umiditate care facilitează contaminarea alimentului, iar bacteriile pot duce la boli grave.

- Untul de arahide, legumele și nucile

Alimentele care nu au conservanți, precum nucile și leguminoasele, pot face mucegai în doar câteva zile. Acestea conțin toxine periculoase, potrivit doc.ro