Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cum s-a întors Andreea Marin la TVR şi ce investeşte televiziunea publică în emisiunea ei
Cum s-a întors Andreea Marin la TVR şi ce investeşte televiziunea publică în emisiunea ei

Cum s-a întors Andreea Marin la TVR şi ce investeşte televiziunea publică în emisiunea ei

„Zâna” surprinde din nou. Spune că a făcut o emisiune pornind de la interesul fanilor pentru persoana ei

Andreea Marin se întoarce din 27 martie la TVR. Diva, ce în urmă cu trei ani părăsea cu scandal postul public, revine cu acelaşi titlu de emisiune, dar cu un conţinut nou şi un spaţiu de emisie mai redus. „Prețuiește viața!” va difuzată duminica, de la ora 17.00, la TVR 1 și va vorbi despre stilul de viață sănătos.


„Emisiunea aceasta înseamnă 40 de minute despre posibile alegeri pe care ţi le oferim, pentru ca tu să poţi trăi ce e mai bine pentru tine”, a explicat, pentru EVZ, Andreea Marin.

„Personajul cheie nu mai e în TVR”

Diva nu a uitat de despărţirea cu scântei, în urmă cu trei ani, când Stelian Tănase, fostul șef al TVR, a spus că ea a plecat pentru că nu a acceptat reducerea bugetului emisiunii de la 30.000 de euro, la 12.000 de euro pe săptămână plus publicitatea. „Oamenii rău intenționați au dispărut”, spune fosta zână. „Pentru nedreptatea pe care am trăit-o şi informaţiile false ce au fost publicate de anumiţi oameni rău intenţionaţi din TVR, nu de TVR ca instituţie, eu şi avocatul meu am acţionat legal şi am demonstrat că dreptatea este de partea mea (…). Personajul cheie nu mai este în TVR astăzi, pentru că așa se întâmplă cu oamenii lipsiți de pricepere și ajunși într-o poziție nemeritată: la un moment dat dispar. E adevărat, rămâne răul făcut în urma lor, dar eu mai cred şi că, pe termen lung, valorile se cern. (…) Am numit întotdeauna această televiziune: a doua mea casă”, ne-a explicat ea.

Cum a evitat TVR procesul cu Andreea Marin

Varianta din 2013 a emisiunii „Prețuiește viata” dura trei ore și vorbea despre destine. Conform contractului, Andreea Marin trebuia să realizeze două sezoane, dar după primul, vedeta tv a pus punct colaborării pentru că nu și-a primit banii. „În urma contractului cu fostul președinte, era cât pe ce să se ajungă la un proces. S-a mers însă la mediator și reprezentanții Andreei Marin au încheiat o tranzacție cu TVR. Oligațiile reciproce s-au stins de circa un an și jumătate. TVR nu a plătit nici atunci, s-a făcut un barter de promovare a unor campanii ale Andreei”, a dezvăluit Irina Radu. Tot atunci s-a spus despre emisiunea Andreei Marin că ar fi enorm de scumpă și că nu ar fi făcut performanță. „Acum este vorba despre alt format, altă durată, TVR nu consumă resurse și nu dă bani. Andreea are sponsori, cărora noi le oferim expunere. Contractul și programul au alte caracteristici”, a adăugat Irina Radu.

Vârsta, un mit

La 41 de ani, Andreea Marin spune că se simte excelent. „Ideea emisiunii a pornit de la interesul mare al publicului larg și al mass media pentru povestea personală și evoluția omului Andreea Marin, șansa de a începe o nouă viață la pragul de 40 de ani, schimbarea vizibilă în stilul de viață, dezvoltarea personală etc. 40 de ani e o vârstă la care o femeie are două alegeri posibile: blazarea și împăcarea cu obișnuința a ceea ce a realizat (sau nu) până atunci sau Marea Schimbare. 40 de ani poate fi vârsta când totul se schimbă profund în bine și provocările pot fi depășite, dacă asta e ceea ce alegi. Eu am ales să întineresc și mi-am dovedit mie însămi – dar și atâtor femei și tinere care mă urmăresc cu interes – că 40 de ani e doar un mit: dacă vrei să mergi în direcția bună, nu există nu se poate! Am mai multă energie astăzi decât la 30 de ani, mai multă creativitate decât la 20, mai mult echilibru în minte, trup și suflet decât am avut vreodată”, a adăugat prezentatoarea.