Cum poți face ca prima slujbă să fie una într-o corporație ca: Unilever, Coca-Cola, Kraft, BCR și Ericsson

Cum poți face ca prima slujbă să fie una într-o corporație ca: Unilever, Coca-Cola, Kraft, BCR și Ericsson

26 de companii și-au lansat ofertele pentru cele 600 de poziții ce pot fi accesate de studenți, masteranzi sau proaspăt absolvenți în următoarea perioadă. Toate aceste posturi se găsesc pe portalul www.hipo.ro

Nume ca BCR, Billa Romania, Bitdefender, Carpatcement Holding, Cefora Business School, Coca-Cola HBC Romania, Danone, GlaxoSmithKline, Schenker Romtrans, Digital Optics Corporation, Ericsson, Genpact, HP, Intel, Ixia, JTI, Kraft Foods Romania, Draxlmaier, L’Oréal, Mazars, Mega Image, Misys, Nestlé Romania, Pepsico, Unilever, Luxoft Romania oferă intershipuri sau programe de trainee. “Încurajăm tinerii să aplice pentru pozițiile de internship și management trainee deschise pe www.hipo.ro De ce să participi la astfel de programe? În primul rând pentru că ai șansa de a cunoaște cu adevărat domeniul în care îți dorești să lucrezi și astfel vei căpăta experiența profesionala care te poate ajuta să obții jobul dorit. In al doilea rand pentru ca programele de internship pot constitui o modalitate de a transforma pozitia de intern intr-un job permanent", a explicat Dragoș Gheban, managing partner, Catalyst Solutions. Una dintre marile companii internaționale care oferă slujbe tineriloe este Coca-Cola. „Coca-Cola HBC România desfășoară în fiecare an programe pentru studenți și proaspăt absolvenți. Încă din 2003, susținem dezvoltarea tinerilor, prin internship-uri sau traineeship-uri în cadrul companie. Internshipurile sunt plătite, se desfăsoara pe o perioadă de trei luni și sunt adresate studenților și masteranzilor. În acest an derulam programe de traineeship pentru o perioadă de doi ani” a declarat Diana Ioniță, recruitment coordinator, Coca-Cola HBC România.

Internship plătit la BCR

Atât internship-urile, cât și programele de trainee vin în întâmpinarea tinerilor care vor să faca primul pas în cariera. Diferența dintre programele de internship și cele de trainee este dată de faptul ca programele de internship se adresează în general studenților și  masteranzilor, în timp ce pentru programele de trainee pot opta proaspăt absolvenți și uneori chiar tineri care au maximum doi ani de la absolvire. Daca pentru internship, durata este cuprinsă intre 2-6 luni, pentru programele de trainee intervalul de timp poate fi de 1-2 ani, în funcție de strategia companiei și industria din care aceasta face parte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre marile grupuri bancare prezente pe piața autohtonă oferă astfel de oferte în următoarea perioadă. „Learn@bcr este un program special creat pentru toți studenții, de la orice facultate, în orice an de studiu care doresc să urmeze un program de internship plătit in vacanța de vara. Programul durează 2 luni, iulie și august, iar selecția se face după un interviu cu managerul” a declarat Loredana Ichim, Expert resurse umane, BCR. Trainee la Genpact și GlaxoSmithKline Spre deosebire de internship, in cazul programelor de trainee obiectivul este ca dupa finalizare candidatii sa fie pregatiti pentru ocuparea unor pozitii full time. “În momentul de față inițiem Gateway Trainee Program prin intermediul căruia Genpact își propune să vină în întâmpinarea tinerilor absolvenți cunoscători a doua limbi străine, interesați să înceapă o carieră în domeniul financiar-contabil. În urma evaluărilor de la finalul perioadei de training participanții pot primi un job permanent în companie. Procesul de selectie pentru participarea in acest program constă în interviu telefonic, teste de limbi străine și abilitati și interviu individual” a declarat Ioana Mihalache, recruitment manager, Genpact. Și GlaxoSmithKline România – companie farmaceutică aflată de 20 de ani pe piața românească, cu o echipă de peste 1.100 de angajați oferă astfel de programe. “Având în vedere rezultatele foarte bune pe care le-am obținut în atragerea tinerilor cu potențial, ceea ce ne dorim este să facem din acest program nu doar un proiect anual, ci un mod de lucru continuu, un astfel de proces urmând să reprezinte, în viitorul nu foarte indepărtat, o bază importantă de selecție a viitorilor membri ai echipei GSK Romania”, a declarat Iulia Dobriţoiu, HR &Commercial Excellence Director.

Internshipuri și programe trainee la Bitdefender, Unilever și Nestle Cateva dintre programele și departamentele care au deschis aplicările pentru pozitiile disponibile în aceasta vara sunt: Programe de internship: •    Bitdefener Internship Program in IT Software; •    L’Oréal – Reveal by L’Oréal in Marketing, Sales, Operations, Finance, Risk & Insurance; •    Unilever Internship in Marketing si Sales; •    Internship at MISYS Development Center in IT Software Programe de trainee: •    GlaxoSmithKline - GSK Trainee Programme •    Coca-Cola HBC Romania - Destination: Management! - Programul de Management Trainee Coca-Cola Hellenic in departamentele: Marketing, Sales, Production, Logistics, Human Resources; •    Nestlé Trainee Program in Marketing, Sales, Financiar, Supply Chain si HR; •    Kraft Foods Romania - Cross Functional Trainee Program care include domeniile Finance, HR, Marketing, Customer Service & Logistics, Procurement, Sales •    Genpact – Gateway Trainee Program in Accounting

Mai multe informatii despre pozitiile de internship si trainee deschise in aceasta vara pot fi gasite pe www.hipo.ro