Cum poți controla transpirația excesivă. Sfaturile unui specialist

Cum poți controla transpirația excesivă. Sfaturile unui specialist Sursa foto: Dreamstime.com

Transpirația la căldură, în timpul exercițiilor fizice sau sub stres este normală. Un expert sugerează hiperhidroza dacă transpirați excesiv fără aceste condiții.

Transpirația excesivă „poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane”, a declarat Shoshana Marmon, profesor asistent clinic de dermatologie la New York Medical College.

Cum controlezi transpirația în exces

„Nu numai că există o taxă fizică, de la transpirația prin haine la mărgele vizibile de transpirație pe corp, dar există adesea o componentă emoțională din cauza disconfortului social sau a conștiinței de sine asociate cu această afecțiune”, a spus ea într-un comunicat de presă al Academiei Americane de Dermatologie.

Persoanele care au un membru al familiei cu această afecțiune, au o afecțiune medicală care provoacă transpirație excesivă sau consumă alimente sau suplimente care provoacă transpirație pot fi expuse unui risc mai mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marmon a spus că stresul, alimentele picante și cofeina pot declanșa hiperhidroza, la fel ca transpirația normală.

Semnele de hiperhidroză includ:

Transpirația care îngreunează sarcinile de zi cu zi, cum ar fi întoarcerea clanței unei uși sau utilizarea tastaturii unui computer, prin pătarea hainelor sau a mâinilor.

Infecțiile pielii, cum ar fi mâncărimea inghinală sau piciorul atletului, sunt mai frecvente în zonele cu transpirație vizibilă, piele moale, albă și descuamată.

„Deși nu există tratament pentru hiperhidroză, tratamentele pot ajuta în mod semnificativ la gestionarea simptomelor”, a declarat Marmon. „Dacă transpirația persistă fără ameliorare, asociați-vă cu un dermatolog certificat pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat potrivit pentru dvs.”

Între timp, pașii simpli pot reduce transpirația excesivă

Marmon sugerează utilizarea antiperspirantului în loc de deodorant. Antiperspirantele opresc transpirația prin obturarea glandelor sudoripare, în timp ce deodorantele maschează transpirația și mirosul corporal.

Se recomandă aplicarea antiperspirantului pe pielea uscată noaptea și dimineața. Marmon a recomandat aplicarea acestuia pe palme, spate și în spatele genunchilor care transpiră.

Stil de viață sănătos. Sursa: EVZ

Ea a sfătuit folosirea apărătoarelor de axile pentru a preveni petele de pe haine și alegerea unor țesături respirabile precum bumbacul. De asemenea, este indicat să aveți la îndemână haine suplimentare.

Schimbați des pantofii și lăsați-i să se usuce (nu purtați aceeași pereche de două ori). Materialele naturale precum pielea respiră mai bine decât sinteticele sau pantofii din plastic. Alegeți șosete din bumbac care absorb umezeala.

Toți pașii de mai sus pot reduce apariția piciorului de atlet și a altor infecții, a spus Marmon.

Păstrarea unui „jurnal al transpirației” vă poate ajuta să identificați factorii declanșatori ai transpirației și să îi evitați.

În cele din urmă, aveți grijă de mintea dumneavoastră. Hiperhidroza poate provoca depresie și conștiință de sine. Marmon a sugerat să învățați despre această afecțiune și să vă alăturați grupurilor de sprijin, potrivit medicalexpress.