Cum poți amâna pornirea caloriferelor în această toamnă. Aceste soluții asigură confortul termic, fără costuri inutile

Cum poți amâna pornirea caloriferelor în această toamnă. Aceste soluții asigură confortul termic, fără costuri inutilesursă: arhivă EvZ

Încălzirea locuinței implică un cost necesar pe perioada sezonului rece, însă, având în vedere scumpirile anunțate în ultima perioadă de timp, românii sun puși în situația de a economisi pentru a putea suporta cheltuielile facturilor. Iarna aceasta, nu doar prețul gazelor va reprezenta o problemă pentru consumatori, ci ne vom confrunta și cu o criză a resursei. Iată câteva modalități prin care puteți amâna pornirea caloriferelor în această toamnă.

Când pornim caloriferele? Trei soluții importante pentru a evita costuri uriașe timpurii

Amânarea pornirii centralelor va permite românilor să economisească bani, însă când temperaturile se răcesc, măsura nu poate fi evitată. Cu toții iubim confortul unei case bine încălzite, însă costurile financiare sunt mult mai puțin atractive. Una dintre soluțiile la care am putea recurge, bine cunoscută, pentru a evita plata timpurie a unor facturi scumpe este îmbrăcarea unor haine mai groase.

Având în vedere că un procent uriaș de emisii de C02 provine din locuințele noastre, este de la sine înțeles că o măsură eficientă în acest sens este amânarea utilizării centralei pentru a ne încălzi proprietatea.

Eficacitatea energetică a locuinței este esențială pentru a reține căldura în imobil. Proprietățile mai mari vor necesita, în general, mai multă energie pentru a se încălzi, însă o proprietate la jumătate din dimensiune ar putea să implice aceleași costuri dacă este prost izolată.

Cât de importantă este izolația pentru un imobil. Tapetul termic crește puterea de conservare a căldurii cu 65%

O casă care permite conservarea căldurii la interior trebuie să fie izolată, iar câteva remedieri rapide de bricolaj pot ajuta în acest sens. Amânarea pornirii caloriferelor în această toamnă este mai ușoară decât ați putea crede, necesitând doar câteva modificări simple în locuința dumneavoastră.

Sistemele care permit excluderea curenților de aer din jurul ferestrelor și ușilor sunt vitale pentru a împiedica pătrunderea aerului rece prin anumite goluri prezente la nivelul structurii. Plasarea de dispozitive de protecție împotriva curenților de aer în jurul casei reprezintă o modalitate ieftină și eficientă din punct de vedere financiar pentru a evita prețurile exorbitante de energie. Verificarea izolației mansardei și a pereților locuinței, în contextul noilor scumpiri, este esențială pentru a menține căldura în imobil.

Dacă vă renovați imobilul, tapetul termic poate fi o opțiune bună pentru evitarea costurilor de încălzire. Acesta încetinește procesul în care pereții reci absorb energia termică. Alternativa v-ar putea economisi o sumă considerabilă de bani. Tapetul termic poate crește puterea de conservare a căldurii unei încăperi cu 65%.

Încălzirea „inteligentă”. Radiatoarele moderne pot asigura confort termic, fără costuri inutile

Radiatoarele moderne reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a direcționa căldura către camerele în care locuiți efectiv, fără a irosi energie.

„Prin schimbarea sistemelor sau prin utilizarea radiatoarelor moderne, proprietarii de locuințe pot încălzi fiecare cameră în parte - menținând confort, fără ca acest lucru să implice risipă sau costuri inutile”, a spus Keith Bastian, CEO al furnizorului de energie Outfox the Market pentru express.co.uk.