Cum pot rezista florile mai mult timp în vază. Trucuri de care să ții cont

Cum pot rezista florile mai mult timp în vază. Trucuri de care să ții cont Sursă foto: Unsplash

Florile aduc o notă de prospețime și frumusețe în orice încăpere, însă păstrarea lor pentru cât mai mult timp poate fi o provocare. Fie că e vorba de un buchet primit în dar sau de flori cumpărate pentru a-ți înfrumuseța locuința, cu toții ne dorim să le menținem strălucirea cât mai mult timp. Însă, ce anume putem face pentru a prelungi viața florilor în vază?

Indiferent dacă ești un pasionat de grădinărit sau doar îți place să ai mereu un buchet de flori proaspete în casă, aceste recomandări te vor ajuta să te bucuri mai mult timp de frumusețea și parfumul florilor tale preferate.

Cum pot rezista florile mai mult timp în vază

Se spune că florile aduc o energie aparte în orice locuință. Chiar dacă nu toată lumea preferă să aibă flori în ghiveci, mulți aleg să își înfrumusețeze casa cu flori proaspete în vază. Din păcate, acestea se ofilesc rapid, pierzându-și farmecul într-un timp scurt.

Chiar dacă le schimbi apa frecvent sau le protejezi de lumina directă a soarelui, florile tăiate nu rămân mereu proaspete pentru mult timp. Dacă și tu îți dorești să prelungești viața florilor tale, trucurile pe care ți le vom prezenta îți vor fi de mare ajutor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre cele mai simple trucuri pentru a prelungi viața florilor este îndepărtarea frunzelor de la baza tulpinii. După ce ai cules florile din grădină sau le-ai achiziționat de la florărie, este esențial să rupi frunzele din partea inferioară a tulpinii. Acest lucru ajută la prevenirea putrezirii rapide a florilor.

Un alt aspect important este legat de tăierea corectă a tulpinilor. Este recomandat să le tai într-un unghi de 45 de grade, și nu drept. Specialiștii afirmă că această metodă mărește suprafața prin care planta poate absorbi apa, contribuind astfel la o durată de viață mai lungă a florilor.

Dacă dorești să păstrezi florile proaspete pentru o perioadă mai îndelungată, o metodă eficientă este să faci o despicare ușoară pe lungimea tulpinii. Astfel, vei îmbunătăți absorbția apei și vei prelungi considerabil durata de viață a florilor tale.

flori in vaza

Sursă foto: Unsplash

Trucuri de care ar trebui să ții cont

Pentru a prelungi durata de viață a florilor, este esențial să le așezi în locuri potrivite. Specialiștii recomandă să păstrezi vaza cu flori în camere răcoroase, ferite de lumina directă a soarelui și de curenții de aer.

Calitatea apei joacă un rol crucial în menținerea prospețimii florilor tăiate. De aceea, este bine să verifici zilnic nivelul și starea apei din vază și să o schimbi frecvent pentru a asigura un mediu optim pentru flori.

Există și câteva trucuri simple și eficiente care pot prelungi viața florilor. De exemplu, adăugarea de zahăr și oțet în apă poate face minuni. Oțetul combate bacteriile, iar zahărul furnizează nutrienți plantelor.

Anumite flori beneficiază de un adaos de sare și zahăr în apă. De obicei, trandafirii și begoniile preferă o cantitate mică de sare, în timp ce petuniile și crizantemele răspund bine la zahăr, potrivit fanatik.ro.

În cazuri extreme, când florile sunt foarte ofilite, există un truc care le poate revitaliza. Conform publicației ea.md, tot ce trebuie să faci este să le scufunzi în apă caldă timp de două minute, apoi să le muți într-un vas cu apă rece. Acest procedeu le va ajuta să își recapete vitalitatea.