Cum poate ajunge Dan Petrescu antrenorul Stelei

Cum poate ajunge Dan Petrescu antrenorul Stelei

Revista presei.

Gazeta Sporturilor Cum poate ajunge Dan Petrescu antrenorul Stelei

Gigi Becali a vorbit pentru prima oară despre termenii instalării lui Dan Petrescu în Ghencea, ca antrenor.

"Cît timp va fi Gigi Becali patron la Steaua, Dan Petrescu nu va ajunge antrenor în Ghencea" a fost declaraţia făcută de Ioan Becali, vărul patronului vicecampioanei. Gigi Becali însă nu este de acord cu ruda sa. "Am văzut şi eu ce a zis Giovanni şi chiar nu înţeleg de ce a zis chestia asta", a spus Gigi, după care a explicat în ce condiţii ar putea ven, în viitor, Dan Petrescu ca "principal" la echipa pe care o patronează.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am înţeles că Dan Petrescu vrea să nu se bage nimeni vreodată peste el. Bine, tată, aşa voi face, nu mă voi băga, însă cu o condiţie. Îi voi oferi salariu de 3.000 de euro pe lună, ca să aibă acolo, pentru familie, şi restul pînă la 300.000-400.000 doar dacă va cîştiga titlul sau dacă va duce echipa în Liga Campionilor. Păi, nu e normal aşa? Adică să risc pe banii mei, dar să nu pot decide eu? Dacă face ce vrea el, e pe riscul lui. Reuşeşte, bine, nu reuşeşte, rămîne doar cu acei 3.000 pe lună", a dezvăluit Becali. Libertatea

Teroare la Jucu din cauza Nokia

Criza economică se simte din ce în ce mai mult la fabrica Nokia de la Jucu, Cluj. Zilele trecute, 880 de angajaţi au fost anunţaţi că sunt puşi pe liber. Cei mai mulţi se feresc să dea detalii, de teama represaliilor. De­mersurile reporterilor Libertăţii au scos la iveală un amănunt foarte grav: condu­cerea companiei i-a ameninţat cu desfa­cerea contractului de muncă pe cei care vorbesc cu presa.

După ce, zilele trecute, a a­părut în presă informaţia con­form căreia 140 de angajaţi fuseseră anunţaţi de conducerea fabricii că sunt concediaţi, Nokia a luat măsuri dras­tice. "Ni s-a transmis foarte clar că, da­că cineva mai vorbeşte cu pre­sa, va fi dat afară. Pâ­nă a­cum au intrat în şo­maj tehnic câteva sute de oa­meni. Din­tre ei, unii lucrau se­­zonier şi erau angajaţi ai u­nor firme subcontractoare. Lu­crau la curăţenie, la bu­că­tărie, chiar şi la linia de asam­bla­re. Au intrat în şomaj tehnic, însă contractele le ex­piră luna viitoare, aşa că sunt şomeri", ne-a declarat N.J, încă angajată la fabrică.

Cotidianul

Loteria uninominală sau cum se distribuie mandatele de parlamentar

Românii vor vota, duminică, în premieră, pe baza sistemului electoral „uninominal proporţional”, după cum este el definit în lege. Un sistem care, deşi este menit să responsabilizeze clasa politică, pentru electorat are încă foarte multe necunoscute. Probabil cea mai mare problemă o ridică modul în care vor fi împărţite mandatele de parlamentar între candidaţii care nu au reuşit să obţină majoritatea voturilor dintr-un colegiu. Este posibil ca un candidat care s-a clasat pe locul întâi într-un colegiu să nu prindă loc în Parlament, în timp ce un alt candidat din acelaşi colegiu, situat pe locul doi sau chiar trei, să intre în Senat sau Cameră? Da, şi există semne că vor fi destul de multe cazuri de acest gen.

În prima fază se vor contabiliza la Biroul Electoral Central (BEC) voturile obţinute de toţi competitorii electorali şi se calculează care sunt formaţiunile politice care au trecut pragul de 5%. În cazul alianţelor, cum este cea formată de PSD şi PC, pragul este de 8%. Se verifică dacă există vreun candidat independent care să fi câştigat un colegiu cu majoritate de 50% plus unu, pentru a obţine direct mandatul. Adevărul Cel mai scump kilometru de drum a fost construit în Capitală Un kilometru construit la Pasajul Basarab costă peste 100 milioane de euro, iar unul de drum naţional, la şase milioane de euro. Bucureştiul conduce în topul celor mai scumpe drumuri din România, şi poate chiar din lume. Un kilometru din Pasajul Basarab costă 117 milioane de euro.

Finanţările din credite externe, cât şi banii de la bugetul de stat alocaţi pentru lucrările de infrastructură au contribuit la bunăstarea firmelor de construcţii, fie ele româneşti sau străine. „Mâna largă” a autorităţilor, atunci când a fost vorba de banul public, a făcut din reabilitarea şi construcţia de drumuri una dintre cele mai benefice afaceri. Una dintre cele mai costisitoare lucrări ale ultimilor ani este de departe Pasajul Basarab, din Capitală, care pentru o lungime de 1,9 kilometri înghite 222,4 milioane de euro, cu o medie de 117 milioane de euro pe kilometru construit.

Cancan

Un roman, prins cand vindea semnul de carte al lui Hitler

Christian Popescu a fost arestat in timp ce facea tranzactia cu un agent sub acoperire din Seattle.

Un cetatean roman, Christian Popescu, in varsta de 37 de ani, a fost arestat marti in Kenmore, SUA, pentru ca a incercat sa vanda pentru suma de 100.000 de dolari un semn de carte din aur care ar fi apartinut dictatorului nazist Adolf Hitler. Obiectul a fost recuperat in urma unei operatiuni sub acoperire. Autoritatea Americana pentru Imigratie si Controlul Vamilor (ICE) sustine ca semnul de carte a fost furat in 2002 din Spania inainte de a fi vandut in cadrul unei licitatii. Se pare ca obiectul ar fi apartinut candva familiei lui Wilhem Keitel, comandantul armatei naziste care a fost executat in urma proceselor de la Nurenberg. Potrivit anchetatorilor, romanul, care locuieste in Kenmore, urma sa vanda semnul de carte pentru suma de 100.000 de dolari, unui agent sub acoperire, a informat News Channel 8. România Liberă

Croatia: artizanii noii identitati

Franjo Tudjman a stiut sa faca in asa fel incat Croatia sa profite de imaginea sa de victima a agresiunii sarbe.

Nici un sef de stat nu s-a deplasat pentru a participa la inmormantarea lui Tudjman, insa o majoritate a croatilor vad in acesta cea mai importanta figura a istoriei lor recente. In timpul Iugoslaviei, sportivii croati ar fi fost considerati pur si simplu "sportivi iugoslavi" sau si mai rau: sarbi.

In 1998, inainte de campionatul mondial de fotbal, un sondaj arata ca pe intreaga planeta abia 25% din oameni auzisera vreodata despre o tara numita Croatia. Dupa ce Croatia a batut Germania in sfertul de finala (si inainte de a bate Romania), iesind astfel pe locul 3, numarul de oameni care au aflat ce inseamna Croatia urcase la 70%. De indata, lumea a inceput sa cunoasca numele lui Davor Suker sau ale lui Boban, Prosinecki, Boksic etc. Jurnalul Naţional

A vrut Iuliu Maniu autonomia Ardealului?

Unirea Transilvaniei cu “Vechiul Regat” nu s-a înfăptuit cu uşurinţă, aşa cum lasă să se înţeleagă manualele de istorie, mai vechi, sau mai noi. Evenimentul a depins de împrejurările internaţionale, dar şi de intenţiile liderilor ardeleni.

Proiectul unei Transilvanii autonome îi preocupa pe liderii românilor ardeleni încă din secolul al XIX-lea. Pe atunci, unirea cu România era un vis, politicienii de la nord de Carpaţi dorind să se autoguverneze în cadrul Austro-Ungariei. Ideea a prins contur după izbucnirea primului război mondial, când austriecii şi germanii doreau să le ofere ardelenilor autonomia, în schimbul acordului lor ca România să intre în război alături de Puterile Centrale. În mai 1915 au avut loc chiar negocieri directe în acest sens, între liderii Partidului Naţional Român şi trimişii împăratului german Wilhelm al II-lea. Tratativele au eşuat, datorită opoziţiei lui Iuliu Maniu, Alexandru Vaida-Voevod, Vasile Goldiş şi Aurel C. Popovici. Aceştia nu admiteau o alianţă între România şi Austro-Ungaria, care ar fi dus cu siguranţă la abandonarea proiectului unionist.

Gardianul SMS-uri si e-mailuri, «ascultate» oficial

Firmele de comunicatii electronice sunt obligate sa stocheze, pentru sase luni, anumite date privind apelurile telefonice, mesajele scrise sau e-mailuri, generate sau prelucrate prin serviciile furnizate, informatii care pot fi accesate de MIRA, Parchet, SRI si SIE, la solicitarea acestora. Informatiile vor fi folosite de aceste autoritati în cadrul activitatilor de cercetare, de descoperire si de urmarire a infractiunilor grave, se arata în Legea 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, publicata vineri 21 noiembrie în „Monitorul Oficial“.

Datele vor fi stocate în format electronic prin intermediul unei baze de date, care va fi creata si administrata din fonduri proprii de catre operatorii de telecomunicatii fixe si mobile, precum si de furnizorii de servicii de internet. Cheltuielile aferente înfiintarii si administrarii bazei de date vor fi deductibile fiscal. Categoriile de date care vor fi stocate vizeaza urmarirea si identificarea sursei unei comunicari si a destinatiei acesteia, a suportului de comunicare si a echipamentului de comunicatie al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament, precum si locatia echipamentului de comunicatii mobile