Care sunt cele mai rezistente mâncăruri şi băuturi în cazul unei pandemii prelungite

Care sunt cele mai rezistente mâncăruri şi băuturi în cazul unei pandemii prelungite

În mormântul lui Tutankhamon s-a găsit inclusiv miere, la fel ca şi în mormintele unor nobili din Epoca Bronzului, cu o vechime de peste 3.000 de ani, descoperite în Georgia. Practic, mierea naturală este aproape imposibil să se altereze, în condiţiile în care conţine zahăr din abundenţă şi aproape deloc apă şi este ţinută în recipiente bine sigilate.

Şi, „alimentele foarte bogate în grăsimi se pot fi conservate pentru multă vreme”, declară, pentru BBC, Mark Thomas, profesor de genetică la University College London. Şampania, cea mai indicată băutură în cazul în care vine sfârşitul lumii Cea mai veche sticlă de vin din istorie datează de cira 1.700 de ani şi a fost descoperită într-un vechi mormânt roman în Speyer, Germania. Ce-i drept, nimeni nu a avut curajul să deschidă sticla şi să vadă ce gust are băutura. Una dintre sticlele recuperate a fost vândută în cele din urmă la licitație în 2011 pentru 30.000 de euro (26.248 de lire sterline).

Alimentele viitorului

În loc să-ți asumi riscul, s-ar putea să te îndrepți mai bine către alimentele care au fost produse special într-un laborator pentru durabilitatea lor. Tehnologia ne ajută să ne oferim alimente ale căror perioade de viață ar fi aproape nelimitate. De exemplu alimentele destinate călătoriilor în spațiu ar putea fi un pariu bun.

Realizazate să rămână în siguranță mult timp la temperaturi fluctuante, mâncarea spațială este deshidratată și sigilată sub vid. În mod similar, rațiile armatei cu scop general, cunoscute sub denumirea de Meals, Ready to consum (MRE) din SUA, sunt bune timp de trei ani la 80F (27C). De asemenea, sunt concepute pentru a rezista la o gamă largă de condiții în care produsele alimentare comerciale nu sunt, spun specialiştii în materialul publicat pe BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News