Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum le-a pus GOOGLE MAPS bețe-n roate părinților care au vrut să-și înscrie copiii la ”Carmen Sylva”
Cum le-a pus GOOGLE MAPS bețe-n roate părinților care au vrut să-și înscrie copiii la ”Carmen Sylva”

Cum le-a pus GOOGLE MAPS bețe-n roate părinților care au vrut să-și înscrie copiii la ”Carmen Sylva”

Părinții din Timișoara și din împrejurimi, dacă ar putea, și-ar da copiii la școală la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”. În fața numărului exagerat de mare de solicitări de locuri, și neputând avea mai multe de un număr de trei clase pregătitoare, conducerea școlii a stabilit criterii suplimentare de admisie, care au isterizat și mai tare lumea.

Mai mulți părinți au depus sesizări la Inspectoratul Școlar Județean Timiș după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare la Liceul Pedagogic. Aici ar urma să înceapă în toamnă trei clase zero cu câte 25 de elevi fiecare. S-au depus însă 135 de cereri, iar numărul claselor nu se poate suplimenta din motive obiective, cum ar fi lipsa sălilor de clasă sau a dascălilor titulari.

Prin urmare, conducerea școlii a stabilit, printre criteriile de admitere în unitate, existanța unei anume distanțe între locul de muncă al părintelui și școală, distanța urmând să se cuantifice cu ajutorul aplicației Google Maps, având ca reper doar intrarea principală a Liceului Pedagiogic, situate pe bulevardul CD Logan r.45, nu și celelalte două. Dacă distanța este de 500 de metri copiii primesc 25 de puncte la dosar, iar dacă distanța este până la un kilometru primesc 20 de puncte la dosar.

„Săptămâna trecută au început să apară sesizări ale părinților la IȘJ, în care spuneau că au suspiciuni față de aplicarea criteriilor. Comisia județeană poate verifica modul în care a avut loc această selecție a dosarelor. Vineri ne-am consultat, am emis o decizie ca membri ai comisiei județene să meargă la Liceul Pedagogic și să verifice toate cele 135 de dosare pe criterii specifice. S-au verificat toate, ne-am făcut o grilă, un plan. S-a întocmit un raport cu ceea ce am identificat. S-au găsit mai multe erori, anumite familii au beneficiat de un punctaj, dat de aplicația Google maps. Adresa instituției este Bd. CD Loga nr. 45. Cei care au lucrat în acea comisie, la unii au introdus adresa de pe CD Loga 45, la unii intrări și ieșiri laterale. Noi am luat în calcul inrrarea de pe CD Loga, nu intarea de pe strada Beethoven sau Eminescu. Cu acea aplicație i-am verificat pe toți, am verificat fiecare dosar în parte”, a spus Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

În urma controalelor inspectoratului s-a ajuns ca 53 de copii să fie respinși. (Foto: Adrian Pîclișan)