Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum l-am prins pe Robert Negoiță cu o minciună mică. Manevra prin care scapă de persoanele cu risc de infectare
Cum l-am prins pe Robert Negoiță cu o minciună mică. Manevra prin care scapă de persoanele cu risc de infectare

Cum l-am prins pe Robert Negoiță cu o minciună mică. Manevra prin care scapă de persoanele cu risc de infectare

Robert Negoiță se dovedește a fi același primar sigur pe realegerea sa în Sectorul 3, numai că aseară l-am prins cu minciuna.

Aseară, la România TV a intrat în direct primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, recent plecat de la PSD spre o carieră de indepenndent, de fapt doar o mică haltă spre o alianță cu partidul lui Victor Ponta. Treaba lui, până la urmă nu este nici primul, nici ultimul traseist din politica românească, mi-am zis. Deși îl bănuiesc de mult mai mult decât un simplu instinct de conservare care-l face să degajeze din zona PSD, nu mă mai miră multe lucruri în politică.

Revenind la emisiunea de aseară, discutam despre cum s-a pregătit de pandemie, cum asigură cetățenilor din Sectorul 3 un climat cât mai sigur, că doar este unul din cei mai performanți primari, așa cum se autodefinește. Investiții, grijă, atenție și control, sunt cuvintele-cheie folosite de Robert Negoiță. În timpul emisiunii, primesc un mesaj de la un funcționar din primăria Sectorului 3: „O să fie greu cu persoanele fără adăpost. Tocmai am închis un adăpost de 80 de locuri, cică pentru igienizare până la jumătatea lui septembrie. Și cel al unui ONG, de 60 de locuri s-a închis.” Am mirosit că-i ceva în neregulă.

ROBERT NEGOITA

Îl întreb direct: Domnule Primar, ați închis zilele acestea vreo locație pentru persoanele fără adăpost, adică pentru homeless? Răspunsul este prompt și arogant: Domnule Andronic, nu. Doar dacă s-a închis în timp ce eram în emisiune.  Insist: Sunteți sigur? Era foarte sigur.

Îi mai dau un indiciu ajutător: Este vorba despre Complexul de Servicii Sociale pentru Persoanele fără Adăpost Sector 3 din Bdul 1 Decembrie. Începe să primească mesaje pe telefon, aroganța începe să se crape, dar nu poate recunoaște că a greșit: Da, l-am închis pentru igienizare, dar oamenii au fost relocați, nu a rămas nimeni fără adăpost. La acest lucru m-am referit când am spus că nu a fost închis.

Slabă eschivă. O altă minciună, pentru că o igienizare nu poate dura 6 săptămâni, ci maxim 5 zile, iar relocarea a fost făcută la adăposturile Primăriei Capitalei, care și așa erau pline ochi. 

De fapt este o manevră prin care Robert Negoiță încearcă să scape de un posibil focar de infectare cu Covid-19, pasând problema la Gabriela Firea, Primarul General, de care era foarte nemulțumit atunci când și-a anunțat plecarea din PSD. Numai că discuția de aseară mi-a demonstrat că Robert Negoiță a plecat din PSD, dar năravul a rămas.

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, si primarul general al Capitalei, Gabrila Firea.

În acest context voi relua mesajul postat de Gabriela Firea atunci când s-a anunțat despărțirea de Robert Negoiță:

„Să ne ferească Dumnezeu de oamenii care sunt în stare să calce pe cadavre, pe orice sentiment, pentru propriile ambiții, trufii, egoisme supranumite <<principii>>.
Cei care sunt obișnuiți să-și vândă și familia, și prietenii sunt mierosi când au nevoie de ține și cruzi când nu le mai servești noului interes.

Lupii singuratici, semi-zeii, trufașii pur-sânge sunt cei mai periculoși indivizi.

Feriți-va! Feriți-va! Fugiți de oamenii lingușitori care va trădează, zâmbind de satisfacție”

Parcă începe să aibă altă valoare.