Cum justifică brancardierul uciderea pacientei pe care a decuplat-o de la aparate. „Nu mi-am dat seama ce fac. Am greșit, eram obosit!”

Cum justifică brancardierul uciderea pacientei pe care a decuplat-o de la aparate. „Nu mi-am dat seama ce fac. Am greșit, eram obosit!”

Rar se poate vedea o neglijență atât de mare precum cea de care a dat dovadă brancardierul care, acum câteva zile, a omorât o pacientă internată în Secția de ”Reanimare” a Spitalului Clinic ”Dr. Victor Babeș”, din Capitală, după ce a deconectat-o de la aparate.

În fața acestei uriașe gafe criminale, bărbatul și-a construit apărarea spunând, simplu, că nu a realizat ce face, lăsând să se înțeleagă că nenorocirea s-a produs pe fondul oboselii acumulate în timpul pandemiei cu COVID-19. Magistrații au arătat clemență și, pentru moment, au decis ca el să fie arestat la domiciliu.

Camerele video au surprins momentul

Imediat după incredibilul incident, brancardierul dar și alte aproximativ opt persoane au fost audiate de polițiștii bucureșteni de la ”Omoruri” în prezența unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Cum toate declarațiile medicilor, asistentelor, dar și ale altor brancardieri aflați în acea zi în tură l-au indicat ca fiind cel care a fost trimis de un medic să ridice trupul unei femei care tocmai murise la ATI, brancardierului nu i-a mai rămas decât să povestească cu lux de amănunte ce s-a întâmplat atunci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai ales că imaginile surprinse de camerele video fuseseră deja vizionate de investigatori și îl indicau ca fiind cel care a intrat în acel salon.

Pacienta moartă avea fața acoperită cu o pănză, iar cea vie, nu

Din postura de principal suspect al comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, bărbatul a început prin a spune că a fost trimis să ridice trupul neînsuflețit al unei femei care tocmai murise în Secția ”Reanimare” a spitalului și a încheiat apărându-se vorbind de oboseala și de stresul acumulate pe timpul lucrului în pandemie, fapt care l-a făcut să nu poată să deosebească pacienta vie de cea moartă.

„Am fost trimis acolo să ridic trupul unei femei care murise. Era un salon cu două paturi unde erau două femei. De regulă, pacienților care mor li se acoperă fața cu o pânză. Am intrat și m-am dus, din greșeală, nu știu de ce, direct la pacienta care trăia fără să observ că cealaltă avea fața acoperită și aceasta nu. Nu mi-am dat seama ce fac. Am geșit, eram obosit!”, le-ar fi spus brancardierul anchetatorilor.

Medicii au încercat timp de 40 de minute să resusciteze victima brancardierului

Surse judiciare au completat informația spunând că bărbatul nu a realizat gafa de proporții pe care o făcuse, o greșeală care avea să fie criminală, nici atunci când a decuplat-o pe pacienta vie de la aparatele care o țineau în viață. Sistemele de alarmă i-au atenționat pe medici și pe asistente care au venit într-un suflet în salon și au încercat să o readucă la viață pe pacieta care avea 65 d ani și care respira doar cu ajutorul aparatelor.

„Timp de 40 de minute s-au făcut manevre de resuscitare a femeii. Lipsa de oxigen a fost atât de acută încât nu s-a mai putut face nimic. Pentru pacientă, oxigenul era vital, trăia cu ajutorul aparatelor și decluparea de la ele i-a fost fatală. Brancardierul nu a realizat nici un moment ce se întâmplă. Și-a dat seama doar atunci când personalul medical a năvălit în salon, alertat de sistemele de alarmă care s-au declanșat la decuplarea aparatelor, și l-a întrebat ce a făcut, de ce a decuplat-o pe femeie de la aparate”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Arestat la domiciuliu, dat afară de la spital

După o noapte petrecută într-o celuă a Arestului central al Poliției Capitalei, brancardierul care a ucis, din greșeală, pacienta internată la ATI a Spitalului Clinic ”Dr. Victor Babeș” a fost dus în fața judecătorilor de la Sectorul 3. După ce, la rându-le, i-au ascultat povestea, magistrații au decis să-l plaseze cel puin pentru o perioadă de 30 de zie, în arest la domicliu. Din momentul pronunțării sentinței, brancardierul a pierdut dreptul de a mai lucra și, implicit, pe cel de a fi retribuit din postura de brancardier.