Cum îți îngrijești părul pe căldură

Cum îți îngrijești părul pe căldură

Razele puternice ale soarelui au efecte nocive asupra părului. Îl usucă, făcându-l mai fragil. Pentru o bună îngrijire a podoabei capilare pe timpul verii ai nevoie de câteva produse, să știi câteva trucuri și greșelile de ocolit

Vara, părul este afectat nu doar de soare, dar și de sarea din apa mării, precum și de apa de piscină, tratată cu clor.

Sfaturi utile pentru plajă

Ce trebuie să faci ca să îți protejezi părul, pe perioada verii?

● Poți să îl protejezi de razele soarelui, acoperindu-l cu o pălărie sau cu o eșarfă.

● În nici un caz nu te duce la plajă cu părul nespălat, va fi mult mai rău pentru firul de păr. Dacă ai în păr resturi de fixativ, spumă sau gel, expus la soare, firul devine mult mai fragil și se rupe imediat.

● Odată ajunsă pe plaja însorită, nu doar pielea trebuie să ți-o protejezi cu uleiuri și creme. Folosește un ulei și pentru părul tău. Cel de cocos este cel mai recomandat.

● Dacă intri în mare, este bine ca la ieșire să îți clătești părul cu apă rece, la duș, pentru a înlătura sarea.

● Cum te speli? Vara îți poți spăla părul în fiecare zi, dar numai dacă folosești un sampon special pentru uz zilnic, de natură să-ți hidrateze și să îți protejeze atât părul, cât și scalpul. Șamponul îndepărtează mizeria de pe păr, dar în același timp distruge grăsimea naturală a scalpului. De aceea ai nevoie de balsam.

Razele soarelui de vară au efecte nocive asupra firului de păr, ca și sarea din apa mării

● Când intri la duș mai întâi umezește-ți părul cu apă rece. Pentru ca părul să devină mult mai strălucitor, ultima clătire trebuie să se facă tot cu apă rece.

● Vara folosește totdeauna șampon și balsam speciale cu filtre de protecție solară.

Sfaturi utile oricând

● Nu pieptăna părul atunci când este ud, pentru că riști să îl rupi, încercând să îl descurci. Folosește balsam și piaptăn cu dinți rari pentru a descurca ușor părul, fără a-l deteriora.

● Nu folosi niciodată placa de întins părul când acesta este ud și nu o utiliza niciodată la temperaturi mai mari de 180 de grade.

● Nu folosi aparatul de uscat părul decât reglat la căldură medie.

● Nu te vopsi prea des, păstrează o distanță de o lună, o lună și jumătate între operațiuni. Încearcă să folosești vopsea fără decolorant, vopsea pe bază de plante. După vopsire, este recomandabil ca timp de trei zile să nu folosiți șamponul pentru că afectează fixarea culorii. Dacă chiar trebuie să te speli pe cap în interiorul acestui termen, mai bine folosește direct un balsam.

● Utilizează un ulei special pentru îngrijirea vârfurilor, care ajută la regenerare și va face ca părul tău să aibă un aspect mult mai sănătos.

● Mierea este un excelent balsam natural pentru păr. Poți pune în șamponul pe care îl folosești o linguriță de miere. Va da strălucire părului tău care va fi mai mătăsos. Mască împotriva căderii părului. Amestecă 4 linguri de miere cu 2 de ulei de ricin. Pasta obținută aplic-o pe păr, las-o să acționeze 30 de minute, apoi clăteșe și spală bine părul. Mierea va trata scalpul, iar uleiul de ricin va întări firul de păr, ajutând la regenerare.

Lăptișorul de matcă regenerează

Foliculii capilari pot fi regenerați cu ajutorul unui produs al albinelor și anume lăptișorul de matcă. Bogat în minerale și vitamine, dar și în aminoacizi și proteine, lăptișorul de matcă îți asigură hidratarea și regenerarea părului deteriorat, prevenirea căderii lui - biotina din lăptișorul de matcă stimulează producția de keratină, baza unui păr sănătos și puternic -, precum și întinerirea scalpului, dacă îl vei aplica regulat direct pe păr sau pe scalp. În plus lăptișorul de matcă vă va reda și culoarea și strălucirea podoabei capilare.

Ne puteți urmări și pe Google News