Cum îi ajută pe americanii de la Microsoft parteneriatul cu Nokia

Cum îi ajută pe americanii de la Microsoft parteneriatul cu Nokia

Sistemul de operare pentru smartphone-uri al celor de la Microsoft îşi va dubla cota de piaţă în Europa Occidentală anul viitor, ca urmare a parteneriatului încheiat cu finlandezii de la Nokia, informează Reuters.

Microsoft va ajunge la o cotă de piaţă de 12,3% în 2012 deoarece noile smartphone-uri dezvoltate de finlandezii de la Nokia vor rula sistemul de operare Windows Phone, estimează compania de cercetare Strategy Analytics. Finlandezii au decis să renunţe la Symbian încă din luna februarie a acestui an şi au încheiat un parteneriat cu americanii. Symbian deţinea în prima jumătate a anului trecut circa 41% din piaţa europeană, însă a pierdut teren.

Strategy Analytics se aşteaptă ca vânzările de smartphone-uri să ajungă la 117 milioane de unităţi în 2012, în creştere cu 12% faţă de 2011.

"Microsoft este într-o poziţie bună pentru a deveni Europa de Vest a treia platformă pentru smartphone-uri, în spatele sistemului Android al celor de la Google şi iOS dezvoltat de Apple", a spus analistul Neil Mawston.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta estimează că anul viitor Android şi iOS vor deţine 44%, respectiv 23%, din piaţă.