Prezent la Ateneu, Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să se aşeze pe locurile libere din lojă şi l-a ridicat de pe scaun pe fostul director al festivalului, Ioan Holender, cel care a condus timp de aproape 20 de ani Opera de Stat din Viena.

UPDATE Postarea lui Ionuţ Vulpescu datează din anul 2013, tot din timpul Festivalului Enescu, dar s-a rostogolit din nou pe Facebook în ultimele ore, exact în timpul desfăşurării unei noi ediţii a festivalului.

„Scenă suprarealistă în această seară, în loja centrală a Ateneului Român, la concertul extraordinar susţinut de Radu Lupu şi dedicat memoriei regretatei pianiste Mihaela Ursuleasa.

Ajuns chiar în momentul începerii concertului, fostul prim-ministru Tăriceanu refuză să ocupe cele două locuri rămase libere în lojă şi aproape că îl ridică de pe scaun pe Ioan Holender, Directorul Festivalului:

«Nu-mi faceţi nicio favoare, e o normalitate să vă ridicaţi! Aţi procedat foarte urât să vă aşezaţi pe nişte locuri care nu sunt ale dumneavoastră!».

Cel mai longeviv director din istoria Operei din Viena, directorul Festivalului George Enescu, omul de care se leagă succesele ultimelor ediţii ale Festivalului, s-a ridicat şi i-a lăsat locul domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu.

A reapărut la final, pe scenă, pentru a-şi îmbrăţişa prietenul, Radu Lupu, artistul pe care l-a adus la Bucureşti pentru a-i oferi domnului Tăriceanu ocazia să aplaude cele patru bisuri care au urmat ultimelor două sonate pentru pian ale lui Franz Schubert.

A plecat însă după primul. Festivalul continuă”  a reamintit  Ionuţ Vulpescu pe Facebook.