Criza le-a dat celor mai mulţi români bugetele peste cap, fie din cauza scăderii salariului, fie pentru că ratele la credite au crescut. Pe lângă reducerea cheltuielilor, o soluţie pentru a trece peste acest moment este un venit în plus.
Mai jos sunt câteva dintre variantele posibile, cu avantajele şi dezavantajele pe care le presupun:
1. Operator call-center
Avantaje: Program cunoscut dinainte, venituri de obicei sigure. Dezavantaje: Este stresant, obositor şi de obicei nu se câştigă mulţi bani.
2. Operator interviuri
Avantaje: Nu necesită studii de specialitate, nu este o muncă dificilă, veniturile sunt sigure, programul flexibil. Dezavantaje: Se plăteşte prost, poate fi obositor.
3. Traducător
Avantaje: Se câştigă foarte bine, mai ales pentru limbi mai exotice, programul este flexibil, se poate lucra de oriunde. Dezavantaje: E nevoie de cunoştinţe foarte bune, inclusiv gramaticale, iar de cele mai multe ori se cere atestat.
4. Meditator
Avantaje: Câştigul pe oră este unul ridicat, se poate lucra şi de acasă. Dezavantaje: E nevoie de cunoştinţe foarte bune şi de experienţă didactică, iar lucrul cu copii sau tineri este solicitant.
5. Agent de asigurări de viaţă
Avantaje: Nu necesită studii de specialitate, poate aduce venituri ridicate, este un job disponibil oricând şi presupune un program flexibil. Dezavantaje: Există posibilitatea de a munci degeaba, dacă nu găsiţi clienţi.
6. Colaborator proiecte europene
Avantaje: Câştigurile sunt foarte bune, se lucrează cu carte de muncă, programul nu este unul dificil. Dezavantaje: Se cere experienţă specifică postului, iar domeniile în care se caută colaboratori sunt destul de puţine.
7. Consultant, trainer
Avantaje: Se câştigă bine, vă puteţi face relaţii care să vă ajute să progresaţi în carieră. Dezavantaje: Este un job pentru cei cu experienţă mare şi poate fi practicat într- un număr mic de domenii, precum cele tehnice sau management.
Cum să găsim jobul potrivit
La fel ca şi în cazul locurilor de muncă obişnuite, şi cele part-time pot fi greu de găsit. Mai ales cele bune. Pe portalurile de recrutare, cam o treime din anunţuri sunt pentru posturi part-time sau în proiecte.
Anunţurile de angajare conţin însă în 99% din cazuri fie posturile care nu necesită nicio pregătire, iar plata se face doar sub formă de comision, fie pe cele care presupun calificări foarte rare. De aceea, este bine să căutaţi direct la sursă, eventual să propuneţi colaborări part-time celor care ar putea avea nevoie de cunoştinţele şi aptitudinile dumneavoastră.
E bine să investiţi şi în cursuri care să vă apropie de joburi mai bine plătite, cum ar fi cele de limbi străine sau IT.