Sezonul rece nu este specific grătarelor, însă carnea și legumele preparate astfel sunt extrem de sănătoasă. Pentru a ne bucura de ele tot timpul anului, avem grătarele de bucătărie, însă cum scăpăm de depunerile de grăsime sau murdărie? Această legumă ne ajută să le curățăm extrem de bine, iar rezultatele sunt uimitoare.
Carnea sau legumele preparate pe grătar reprezintă o masă sănătoasă. Indiferent de anotimp, ele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Cea mai grea parte este însă curățare grătarului, mai ales cel de bucătărie. Ei bine, există o legumă care are efecte miraculoase și elimină grăsimile sau murdăria. Ceapa este un important degresant atunci când vorbim de grătar.
Este destul de dificil să cureți un grătar, însă el trebuie să fie mereu impecabil atunci când punem carnea, peștele sau legumele pe el. Cu ajutorul cepei, grătarul din bucătărie va arăta mereu ca nou, curat și strălucitor. Această legumă vă ajută să eliminați bacteriile, nu doar grăsimea sau murdăria.
Cum curățăm grătarul cu ajutorul unei cepe
Ceapa este un ingredient folosit extrem de mult în bucătărie. Ea dă gust oricărei mâncări, însă are și efecte terapeutice. Cu toții știm că ceaiul de ceapă ne scapă de răceală și nu numai. Totuși, pe lângă aceste întrebuințări, ea poate ține locul și detergentului, având proprietăți antibacteriene.
Această legumă este de mare ajutor atunci când vorbim despre curățarea grătarului. Punem aparatul la încălzit, iar apoi, cu jumătate de ceapă, frecăm fiecare element al acestuia. Stoarcem zeama de la ceapă pe grătar, o lăsăm puțin să acționeze și vom observa cum se desprind chiar și resturile de cărbune.
Pentru o curățare mai eficientă, pe lângă ceapă, putem folosi o cârpă curată, umezită în sucul de la lămâie. Acesta va înlătura mirosul lăsat de ceapă, însă ne va ajuta și în procesul de curățare, astfel grătarul arătând ca nou.
Cum putem curăța grătarul fără prea mare efort
Oțetul alb poate juca și el rolul de detergent. Este mai degrabă folosit pentru eliminarea bacteriilor, fiind cunoscute proprietățile sale care ajută la distrugerea microbilor. Fiecare bară a grătarului poate fi curățată cu ajutorul unei periuțe de dinți, astfel fiind siguri că nu mai rămân resturi de mâncare.
Ceapa are proprietăți care acționează asupra mâncării lipite de grătar. Această legumă ne ajută să curățăm grătarul fără a depune un efort prea mare. Pe lângă aroma care o dă în mâncare, poate fi folosită și ca detergent de vase și antibacterian.
Data viitoare când faci grătar, nu uita să treci pe lista de cumpărături și ceapa, o poți folosi pentru a curăța grilajul, iar restul îl poți prepara ca garnitură pentru cotlet.