Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum au reactionat televiziunile la cererea CNA de a nu difuza imagini de la înmormântările victimelor din Colectiv
Cum au reactionat televiziunile la cererea CNA de a nu difuza imagini de la înmormântările victimelor din Colectiv

Cum au reactionat televiziunile la cererea CNA de a nu difuza imagini de la înmormântările victimelor din Colectiv

Famililie victimelor au făcut apel la decență

Televiziunile au respectat cererea familiilor și recomandarea CNA au difuzat foarte puține imagini de la îmormântările de azi. După ce în ședința de azi, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să trimită o scrisoare prin care recomandă televiziunilor să nu difuzeze imagini de la înmormântarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv, până la această oră apelul la decență a fost respectat de aproape toate stațiile informative.

Singurul post care a difuzat câteva doar câteva cadre din biserică de la înmormântarea femeii de serviciu la a cărei slujbă a participat și Patriarhul Daniel a fost România TV, iar B1 au transmis doar mesajul Patriarhului Daniel, exprimat din mașină.

CNA a luat decizia de a face recomandarea către televiziuni după ce a primit un apel de la familiile a două dintre victimele incendiului, Mihai Alexandru (unul dintre chitariştii formaţiei Goodbye to Gravity), şi Cătălina Ioniţă. Demersului lor li s-a alăturat și familia lui Claudiu Petre care a cerut reprezentanţilor mass-media şi societăţii civile să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate.

“Familiile cer presei să se abțină de la a filma, transmite, prelua și afișa imagini de la priveghi și de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria lui Claudiu, Mihai și a Cătălinei precum și pentru durerea familiilor”, potrivit unui medaj transmis presei.