Cum a fost retrocedat în natură un parc din Sectorul 3, după ce iniţial Sorin Oprescu a acordat măsuri reparatorii proprietariilor. Părinţii protestează! EXCLUSIV
- Antoaneta Etves
- 12 martie 2017, 12:19
Locuitorii sectorului 3 al capitalei sunt revoltaţi pentru că parcurile încep să fie dezafectate. În timp ce edilii ridică din umeri, EVZ a aflat povestea retrocedării. Dacă iniţial cei care revendicau terenul au primit despăgubiri în bani, ulterior, Primăria Capitalei şi-a schimbat decizia şi a decis să dea parcurile fizic celui care le cerea.
Zeci de copii şi părinţi protestează ce câteva zile pentru că un parc este dezafectat zilele acestea, pe motiv că el a fost retrocedat. Terenul pe care se afla locul de joacă de pe strada Postăvarul, din faţa Scolii 200, a fost retrocedat, prin decizia fostului primar general, în 2012. Proprietarul acţionează Primăria Sectorului 3 în instanţă şi cere eliberarea terenului proprietate privată, dar şi şi despăgubiri, precizează Robert Negoiţă.
„Soluţia găsită de noi este aceea de a amenaja noi locuri de joacă pe două terenuri din apropiere. Înţeleg supărarea locuitorilor din zonă, mai ales că Primăria Sectorului 3 a făcut tot posibilul pentru a păstra acel teren. Mai mult, în 2013, am modernizat locul de joacă, neştiind că fusese retrocedat, prin decizie de Primar General, cu un an în urmă”, a spus primarul sectorului 3.
Cât de norocoşi au fost cei care au primit parcul
În timp ce zeci de mii de dosare stau în sertarele Municipalităţii şi mulţi au primit compensări în puncte, pentru că nu sunt bani şi terenuri de restituit, un bărbat de 77 de ani a avut noroc să îi fie dat terenul, deşi iniţial primise o decizie de despăgubire în echivalent.
EVZ a aflta povestea retrocedării şi cum Sorin Oprescu, fostul edil-şef, a emis două decizii pe legea 10 privind acest parc. Una bănească, şi una în natură.Astfel, pe 16 februarie 2011, fostul edil Sorin Oprescu, a semnat o decizie privind măsuri reparatorii. Ulterior, pe data de 7 iunie 2012, tot Sorin Oprescu a semnat o decizie privind restituirea în natură.Beneficiarul, un anume Roşu Victor, care în 2012 avea 77 de ani, potrivit datelor din decizia numărul 16206 din 7 iunie 2012 semnată de Sorin Oprescu.
Primăria sectorului 3, a precizat, pentru EVZ, că nu are ce să facă, având în vedere că a primit numeroase notificări de la proprietar.