Evenimentul Zilei > International > Cum au arătat cei 10 ani de mandat ai primarului Dorin Chirtoacă. Video de colecție!
Cum au arătat cei 10 ani de mandat ai primarului Dorin Chirtoacă. Video de colecție!

Cum au arătat cei 10 ani de mandat ai primarului Dorin Chirtoacă. Video de colecție!

Arestarea primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a creat o undă de șoc în Republica Moldova. Acesta a devenit în 2007 cel mai tânăr primar al unei capitale europene, la numai 29 de ani. În cei 10 ani de mandat a fost pus de multe ori în situații cel puțin inedite. Un site de la Chișinău a realizat un video cu cele mai interesante situații în care a fost surprins primarul.

De la adresarea necenzurată a unui șofer, până la recentele „trofee” pentru incompetență acordate de oponenții săi politici, edilul capitalei a avut o serie de situații mai mult sau mai puțin plăcute, selectate de echipa newsmaker.md, care, cu siguranță, vor rămâne în memoria colectivă a cetățenilor orașului Chișinău.  De exemplu, în 2007 bradul instalat de Primărie a „dispărut” peste noapte din Piața Marii Adunări Naționale.

Dorin Chirtoacă a fost ales în funcția de primar la 17 iunie 2007, obținând victoria în fața oponentului său comunist, Veaceslav Iordan, cu 61,17% din voturi. Astfel, acesta a devenit cel mai tânăr primar al unei capitale europene. Ulterior, Chirtoacă a fost reales în această funcție la alegerile locale din 2011, când a învins la o diferență de 1,2% în fața lui Igor Dodon, iar ulterior, a fost reconfirmat în funcția de primar general al mun. Chișinău în 2015, când a depășit-o în turul 2 pe Zinaida Greceanîi, candidata PSRM.

Primarul General al municipiului Chișinău a fost plasat ieri în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: