Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum au ajuns Iuliana Marciuc și Bogdan Ghițulescu producători ai Eurovision
Cum au ajuns Iuliana Marciuc și Bogdan Ghițulescu producători ai Eurovision

Cum au ajuns Iuliana Marciuc și Bogdan Ghițulescu producători ai Eurovision

Pregatirile pentru Eurovision aduc schimbari la TVR. Conducerea postului public a ales ca Finala Eurovision România sa se desfasoare la Craiova i a renunat la producatori experimentai ca Dan Manoliu sau Marina Almaan.

 Cei care au hotărât sunt Cristian Zgabercea, Irina Radu și Stelian Tănase.

Vestea despre noii producatori ai Eurovision România a surprins. Despre Iuliana Marciuc, una dintre cele mai longevive vedete din TVR, se tia ca este prezentatoare i realizatoarea emisiunii „Confesiuni”, pe TVR 2 (între timp a devenit i producatoare), dar i a emisiunii „Destine ca-n filme” la acelai post.

Au produs Revelionul

Nici experiența lui Bogdan Ghițulescu nu-l recomandă ca expert în organizarea de selecții naționale muzicale. Ghiulescu este producatorul i gazda emisiunii „Natura si sanatate”, de pe TVR 2. „Iuliana Marciuc i Bogdan Ghiulescu au produs «Revelionul » de la TVR din acest an”, a dezvaluit o sursa pentru EVZ. „Cum televiziunea publica s-a clasat pe locul al treilea în topul audienelor, în noaptea Anului Nou, aceeai echipa a fost desemnata sa produca i Eurovisionul”, a confirmat i Liana Stanciu, sefa delegaiei României la Viena.


FOTO: Iuliana Marciuc este una dintre cele mai longevive vedete de la TVRSub un milion de români

Aproximativ 741.000 de români din toată țara au urmărit la postul public de televiziune petrecerea dintre ani. În ceea ce privete audiena posturilor TV în noaptea de Revelion, la nivel urban, în intervalul orar 22.00-2.00 doar 316.000 de persoane au urmarit programul Televiziunii Române. Revelionul a fost un pretext pentru TVR de a-și promova vedetele si succesele emisiunilor mai vechi sau mai noi.

Conchita, despre Viena

Capitala Austriei va organiza anul acesta cea de-a 60-a ediție a „Eurovision Song Contest“ (Marea Finală – 23 mai 2015), după ce Conchita Wurst a câștigat în 2014 concursul, cu piesa „Rise Like a Phoenix“. Pentru cei care vor să viziteze Viena cu această ocazie, Conchita Wurst face o serie de recomandări. Locul cel mai îndrăgit de artista cu barbă este Piața Primăriei „Pe parcursul întregului an, aici, în inima orașului, ai ocazia să te distrezi și să te răsfeți cu specialități culinare“. Evenimentul preferat al Conchitei este „Life Ball“.FOTO: Conchita WurstStelian Tănase, chemat să dea socoteală

Vestea ca spectacolul din 8 martie, în urma caruia se va decide piesa care va reprezenta România la concursul muzicii europene din acest an, se va desfasura la Sala Polivalenta din Craiova i-a nemulumit pe politicieni. TVR a motivat ca a ales oraul deoarece Sala Polivalenta a fost inaugurata recent i are o capacitate de peste 4000 de locuri. Pe de alta parte, Craiova luptă pentru titlul de „Capitală Culturală Europeană”, pentru anul 2021.

Aurelia Cristea, deputat, membru al Grupului Parlamentar al PSD, a trimis o scrisoare deschisa în care spune ca, în Cluj, Sala Polivalentă are o capacitatea de 7.200 de locuri(cu posibilitatea extinderii până la 10.000), este Capitala Europeana a Tineretului i ora candidat la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021. Contactai de EVZ, oficialii TVR au dezvaluit ca, dei mai muli edili si-au manifestat dorina de a fi gazda, oferta Clujului nu s-a regăsit printre ele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: