Cum arată Rudel Obreja după ce a fost eliberat din închisoare. Fostul campion, de nerecunoscut. Foto

Cum arată Rudel Obreja după ce a fost eliberat din închisoare. Fostul campion, de nerecunoscut. FotoSursa: Arhiva EVZ

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare pentru trei luni, pe 22 iulie, pentru a se trata de cancer. Fostul mare campion se confruntă cu probleme mari de sănătate, chiar dacă a primit puțină libertate.

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare pentru trei luni, pe 22 iulie, pentru a se trata de cancer. Fostul mare campion și, apoi, președinte al Federației Române de Box a primit cinci ani de detenție, fiind condamnat pentru evaziune fiscală, în dosarul „Gala Bute”, organizată în 2011, cu ocazia meciului dintre Lucian Bute și francezul Jean Paul Mendy. El a scăpat de penitenciar, momentan, dar sănătatea lui nu s-a îmbunătățit.

El a făcut o cerere pentru eliberarea condiționată, iar magistrații Tribunalului Ilfov l-au aprobat, dat asta nu l-a scăpat de probleme. Cu toate că a mers la cel mai bun spital să se trateze, Rudel Obreja a fost surprins într-o stare înfiorătoare.

Fostul președinte al Federației de Box a mai stat 7 luni în închisoare, dar a fost eliberat la o sesizare a avocatului său, care a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de judecători. Rudel Obreja era președinte al Federației Române de Box atunci când a fost organizată „Gala Bute”, ulterior transformată într-un mare scandal, finalizat și cu condamnarea la 6 ani de închisoare a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, potrivit Cancan.

Ce spune avocatul lui Rudel Obreja

În urmă cu o lună avocatul lui Rudel Obreja a explicat cum se simte clientul său, dar și de ce are nevoie să iasă din închisoare. El a slăbit 20 de kilograme(aprilie – august 2022), din care 4 kilograme în ultimele 2 săptămâni petrecute în penitenciar.

„Arată că petentul are dureri peste media de suportabilitate, fiindu-i administrată morfină zilnic, în data de 17.07.2022 i-a fost administrată chiar de 3 ori, mai mult, înrăutățirea stării de sănătate are loc aproape instantaneu, ori în aceste condiţîi, în cazul în care el se va afla în penitenciar, procedura pe care trebuie să o urmeze pentru a beneficia de servicii medicale, este una greoaie, ceea ce ar putea duce la consecinţe tragice pentru acesta”, se arată în documentul de motivare.

Avocatul lui Obreja a mai precizat că efectele chimioterapiei nu puteau fi tratate în închisoare și că el trebuie monitorizat într-un mediu normal. „Arată că efectele chimioterapiei sunt numeroase, printre care, afectarea plămânilor, a tiroidei, pe lângă metastazele identificate, existând riscul ridicat de infecţie, toate aceste simptome neputând fi tratate în penitenciar. În concluzie, solicită admiterea cererii pentru ca petentul să aibă acces la un tratament adecvat, la un medic nutriţionist şi un psihoterapeut, iar în toată această perioadă dificilă să poată avea alături şi să trăiască cu demnitate”, a mai arătat avocatul lui Obreja.