Evenimentul Zilei > International > Cum arată noul Bugatti de 9 milioane de dolari
Cum arată noul Bugatti de 9 milioane de dolari

Cum arată noul Bugatti de 9 milioane de dolari

Vineri, în California - SUA - a fost lansat ultimul model al companiei: Bugatti Centodieci. Acest model va costa nu mai puțin de 9 milioane de dolari. Astfel, devine cea mai scumpă mașină din lume.

Vor fi fabricate doar 10 mașini Bugatti Centodieci, scriu jurnaliștii de la CNN. Chiar dacă prețul nu este deloc la îndemâna oricui, cele 10 mașini au fost deja rezervate pentru a fi cumpărate.

 

Despre Bugatti Centodieci se poate spune că este un omagiu pentru modelul Bugatti EB110 din anii 90, dat fiind că Centodieci înseamnă 110 în italiană.

Acel model a fost un eşec din punct de vedere al afacerii, însă maşina creată atunci este şi astăzi considerată una dintre cele mai grozave supermaşini construite vreodată, scrie Digi24.ro.

 

Prototipul pentru EB110 a fost creat de Carlo Gandini, cel care a desenat şi Lamborghini Countach.

 

Volkswagen Group a cumpărat Bugatti în 1998 şi contruieşte în Franţa maşini rapide pentru cei mai bogaţi oameni din lume.

 

În 2018, Bugatti a lansat modelul Divo, care costa 6 milioane de dolari şi din care s-au realizat doar 40 de bucăţi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: