Evenimentul Zilei > Monden > Cum arăta CV-ul lui Bill Gates în 1974. Sunt trei detalii pe care nu ar trebui să le includă nimeni, niciodată
Cum arăta CV-ul lui Bill Gates în 1974. Sunt trei detalii pe care nu ar trebui să le includă nimeni, niciodată

Cum arăta CV-ul lui Bill Gates în 1974. Sunt trei detalii pe care nu ar trebui să le includă nimeni, niciodată

Cofondatorul Microsoft și al patrulea cel mai bogat om din lume a revenit joi la rădăcinile sale umile: și-a împărtășit CV-ul de acum aproape 50 de ani. „Fie că ai absolvit recent sau ai abandonat o facultate, sunt sigur că CV-ul tău arată mult mai bine decât al meu acum 48 de ani”, a glumit Bill Gates într-o postare pe LinkedIn.

Bill Gates și-a dus admiratorii într-o călătorie în timp, când și-a împărtășit CV-ul de acum 48 de ani pe LinkedIn. Miliardarul Bill Gates a fost nevoit, în adolescență sa, să aplice pentru tot felul de joburi depunând CV-uri, la fel ca orice șomer din Statele Unite.

În mod inedit, în 1974, Gates şi-a trecut în CV pe lângă vârstă şi starea civilă (necăsătorit la acea dată), înălţimea şi greutatea – ceva complet irelevant astăzi, mai ales în industria programatorilor. La o privire mai atentă din CV-ul său din 1974, când avea 18 ani, miliardarul de astăzi dezvăluie că în primul său an la Harvard,  câștiga deja 10.000 de dolari.

CV-ul lui Gates include câteva detalii pe care experții de astăzi spun că nu ar trebui incluse niciodată

Greșeala nr. 1: Mergeți prea adânc în detalii: CV-ul, pe care Gates l-a scris la vârsta de 18 ani, include adresa lui de atunci, precum și câteva detalii personale care ar fi deplasate astăzi. Şi-a trecut înălțimea, greutatea și faptul că nu are persoane aflate în întreținere.

Miliardarul ar fi trebuit să evite să includă astfel de informații irelevante. „Sigur, ai hobby-uri, interese, limbi străine, trupe preferate și ambiții”, a declarat pentru Fortune Marc Cenedella, fondatorul Leet Résumés, un serviciu de scriere de CV-uri . „Păstrați informațiile care nu se referă la capacitatea dumneavoastră de a fi responsabil  și muncitor din greu la un nivel rezonabil”.

Greșeala nr. 2: Lipsa varietății verbului: Beth Hendler-Grunt, fondatoarea serviciului de coaching pentru carieră Next Great Step, subliniază utilizarea verbelor de acțiune pentru a arăta ceea ce ați realizat în fiecare rol pe care l-ați avut. Ea ne sfătuiește să nu spunem „responsabil pentru” la începutul fiecărei propoziții, ca în „Sunt responsabil pentru sistemul de evidență a biroului”.

În schimb, spune ea, folosiți verbe de acțiune la timpul trecut, cum ar fi „construit”, „creat” sau „dezvoltat”. Luați în considerare: „Am dezvoltat un sistem de înregistrare care a simplificat fluxul organizațional al biroului”. Și încearcă să folosești verbe diferite pentru fiecare experiență.

Greșeala nr. 3: distragere inutilă: Gates a făcut câteva alegeri stilistice care nu au sens astăzi: și anume, cartea de vizită care pare o companie de servicii plasată în colţul din stînga sus. Acest lucru este deosebit de rău. Amplasarea și culoarea fac ca CV-ul să pară lipsit de importantă, a explicat expertul pentru fortune.com