Cum arată cea mai scumpă ARMĂ din ISTORIE. Supersonicul de 400 de MILIARDE de dolari | VIDEO

Cum arată cea mai scumpă ARMĂ din ISTORIE. Supersonicul de 400 de MILIARDE de dolari | VIDEO

F-35 Joint Strike Fighter, avionul de luptă supersonic, este cea mai scumpă armă din toate timpurile. Proiectul a fost dezvoltat vreme de 15 ani, îl el fiind investiţi peste 400 de miliarde de dolari.

Potrivit CNN,  F-35 este gata de zbor. Prima implementare a acestuia este programată nu înainte de 2017, dar dacă se vor îndeplini toate normele de securitate, nu este exclus să fie devansată dată, a mai precizat Jon Davis, comandantul Forţelor Aeriene.

Pentagonul va investi o mie de miliarde de dolari pentru a-l putea utiliza, având în plan să achiziţioneze 2.443 de aeronave de luptă F-35.

“Nu mă aşteptam să fiu surprins în timpul testelor şi nu am fost surprins”, a declarat generalul Jon Davis, care s-a declarat mulţumit la teste.

Ne puteți urmări și pe Google News

În privinta avertismentului transmis de War is Boring, un site specializat, că supersonicul ar avea un dezavantaj energetic, deoarece nu poate efectua manevre rapide de întoarcere în timpul luptei, Joe DellaVedova, directorul departamentului de relaţii publice din cadrul proiectului, a declarat că raportul nu este relevant pentru F-35. Asta pentru că este o aeronavă care îndeplineşte mai multe roluri, printre care şi cel de luptător, atribut pe care modelele vechi nu îl prezintă, iar îmbunătăţirea unor caracteristici se face în defavoarea altora, a explicat DellaVedova.

În ultimii ani, Joint Strike Fighter a avut mai multe probleme, de la defecţiunile la hardware la erorile software, probleme care au întârziat programul cu peste de trei ani şi pentru rezolvarea cărora s-au suplimendat fondurile cu încă 200 de miliarde de dolari.