În etapa precedentă, Leicester s-a încurcat, pe teren propriu, cu West Ham United, scor 2-2, partidă în care Jamie Vardy a avut o reacție ieșită din comun la adresa arbitrului Jonathan Moss. „Centralul” l-a eliminat pe golgheterul „vulpilor”, după ce Vardy a avut o intrare dură asupra unui „ciocănar”. Imediat a văzut al doilea cartonaș galben, iar Vardy a răbufnit asupra arbitrului, arătând către acesta cu degetul și înjurându-l.

Astfel, Leicester nu va putea miza în etapa viitoare pe Jamie, marcator a 21 de goluri în actuala ediție a Premier League. Cu patru etape înainte de final, formația antrenată de Claudio Ranieri este în pericol de a pierde titlul, din cauza lui Vardy. Atacantul englez va lipsi din partida de sâmbătă cu Swansea, în urma „roșului”, dar reacția sa la adresa arbitrului Moss i-ar putea aduce jucătorului o suspendare prelungită din partea Football Association  ratând și partidele cu Manchester United și Everton.

În acest moment, Comisia analizează imagini video cu ieșirea nervoasă a lui Vardy. Conform presei din Anglia, vârful lui Leicester l-ar fi numit pe Jon Moss „trișor împuțit”, sau o altă înjurătură asemănătoare.

Leicester are 5 puncte avans față de urmăritoarea sa, Tottenham Hotspur.

Leicester – 73 puncte

Etapa 35 – Swansea (A)
Etapa 36 – Manchester United (D)
Etapa 37 – Everton (A)
Etapa 38 – Chelsea (D)

Tottenham – 65 puncte

Etapa 34 – Stoke (D)
Etapa 35 – WBA (A)
Etapa 36 – Chelsea (D)
Etapa 37 – Southampton (A)
Etapa 38 – Newcastle (D)