Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum ar putea pierde Leicester titlul în Anglia, cu patru etape înainte de final, din cauza celui mai bun jucător
Cum ar putea pierde Leicester titlul în Anglia, cu patru etape înainte de final, din cauza celui mai bun jucător

Cum ar putea pierde Leicester titlul în Anglia, cu patru etape înainte de final, din cauza celui mai bun jucător

Leicester, lider în Premier League, poate câștiga primul titlu din istorie, însă ar putea pierde acesta oportunitate. Jamie Vardy, marcatorul de bază al „vulpilor”, poate fi aspru pedepsit de Comisia de Disciplină a forului din Albion.

În etapa precedentă, Leicester s-a încurcat, pe teren propriu, cu West Ham United, scor 2-2, partidă în care Jamie Vardy a avut o reacție ieșită din comun la adresa arbitrului Jonathan Moss. „Centralul” l-a eliminat pe golgheterul „vulpilor”, după ce Vardy a avut o intrare dură asupra unui „ciocănar”. Imediat a văzut al doilea cartonaș galben, iar Vardy a răbufnit asupra arbitrului, arătând către acesta cu degetul și înjurându-l.

Astfel, Leicester nu va putea miza în etapa viitoare pe Jamie, marcator a 21 de goluri în actuala ediție a Premier League. Cu patru etape înainte de final, formația antrenată de Claudio Ranieri este în pericol de a pierde titlul, din cauza lui Vardy. Atacantul englez va lipsi din partida de sâmbătă cu Swansea, în urma „roșului”, dar reacția sa la adresa arbitrului Moss i-ar putea aduce jucătorului o suspendare prelungită din partea Football Association  ratând și partidele cu Manchester United și Everton.

În acest moment, Comisia analizează imagini video cu ieșirea nervoasă a lui Vardy. Conform presei din Anglia, vârful lui Leicester l-ar fi numit pe Jon Moss „trișor împuțit”, sau o altă înjurătură asemănătoare.

Leicester are 5 puncte avans față de urmăritoarea sa, Tottenham Hotspur.

Leicester – 73 puncte

Etapa 35 – Swansea (A)
Etapa 36 – Manchester United (D)
Etapa 37 – Everton (A)
Etapa 38 – Chelsea (D)

Tottenham – 65 puncte

Etapa 34 – Stoke (D)
Etapa 35 – WBA (A)
Etapa 36 – Chelsea (D)
Etapa 37 – Southampton (A)
Etapa 38 – Newcastle (D)