Cum ar arăta Pământul la 50 de ani de la dispariția rasei umane | GALERIE FOTO

Cum ar arăta Pământul la 50 de ani de la dispariția rasei umane | GALERIE FOTO

Fotograful american Christopher Payne a petrecut șase ani documentând schimbările care s-au produs în ceea ce privește vegetația și viețuitoarele de pe insula North Brother, complet abandonată în urmă cu cinci decenii.

North Brother este o insulă din New York situată între Bronx și Insula lui Riker.

În 1885 a devenit centru de carantină pentru bolnavii cu boli transmisibile (cum ar fi variola, tuberculoza, scarlatina și difteria) de pe străzile orașului New York.

După cel de-al Doilea Război Mondial, insula a adăpostit veteranii de război care studiau la colegiile locale, împreună cu familiile lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anii '50, aici funcționa un spital pentru tinerii dependenți de droguri, însă după închiderea acestei instituții, insula a rămas nelocuită.

Accesul publicului este în prezent limitat de paza de coastă care patrulează zi și noapte, motivându-se că aici sunt colonii de păsări care sunt studiate.

Insula North Brother a fost prezentată într-un episod al serialului de  documentare ”Life After People” (Viața după oameni). "După ce oamenii pleacă, structurile făcute de ei se prabușesc şi sunt înlocuite rapid de vegetație. Oricât de mult ne-am strădui, natura va învinge întotdeauna”, spune Christopher Payne, citat de Business Insider.

Fotografiile și informațiile apar în cartea sa, "North Brother Island: The Last Unknown Place in New York City."