Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum alegi o centrală termică pe gaz – informaţii utile pentru confortul locuinţei
Cum alegi o  centrală termică pe gaz – informaţii utile pentru confortul locuinţei

Cum alegi o centrală termică pe gaz – informaţii utile pentru confortul locuinţei

O centrală termică îţi poate îndeplini această nevoie, chiar şi pe timpul iernii, atunci când sunt temperaturi foarte scăzute.

Pentru a te bucura de confortul locuinţei tale, ai întotdeauna nevoie de temperaturi optime, indiferent de anotimp. O centrală termică îţi poate îndeplini această nevoie, chiar şi pe timpul iernii, atunci când sunt temperaturi foarte scăzute. Dintre toate tipurile de sisteme de încălzire, centrala termică pe gaz este cea mai des întâlnită, datorită beneficiilor pe care le aduce utilizatorilor. Mai mult decât atât, gazul este unul dintre cei mai ieftini combustibili, fapt ce îţi permite achiziţionarea unei centrale termice pe gaz, fără costuri exagerate. Dacă nu ştii cum să alegi o centrală pe gaz, ţi-am pregătit o listă de 5 criterii, pe care să nu le omiţi atunci când îţi alegi sistemul de încălzire pentru locuinţă.

5 informaţii utile despre o centrală termică pe gaz

Centrala termică pe gaz reprezintă o soluţie rentabilă şi eficientă de încălzire a locuinţei, potrivită atât pentru casă, cât şi pentru apartament. Află de ce criterii trebuie să ţii cont, pentru a face cea mai bună alegere:

  • Configurarea spaţiului şi tipul locuinţei. Atunci când vrei să investeşti într-o centrală termică pe gaz, trebuie să iei în calcul cum arată spaţiul şi care este tipul locuinţei în care va fi montată centrala. În timp ce într-o locuinţă cu un spaţiu mic, poţi monta o centrală de perete, cu tiraj forţat, pentru case mari şi vile îţi sugerăm centralele pentru pardoseală. Acestea sunt mai puternice şi asigură o încălzire pe toată suprafaţa. Mai mult, un sistem de încălzire prin pardoseală te scapă de ţevile inestetice din locuinţă. Pentru apartament, poţi opta pentru o centrală pe gaz medie, din punctul de vedere al performanţelor.

 

 

  • Numărul de utilizatori. Când alegi o centrală termică pe gaz, trebuie să ţii cont şi de numărul persoanelor care locuiesc în casă, întrucât aceştia vor avea nevoie atât de apă caldă, cât şi de căldură. Dacă locuieşti singur şi nu ai multe camere, o centrală murală va fi alegerea perfectă.

 

  • Randamentul şi eficienţa centralei. Un alt criteriu important de care trebuie să ţii cont este randamentul şi eficienţa centralei. Una dintre opţiunile preferate a utilizatorilor este centrala termică în condensare. Aceasta are cea mai mare eficienţă energetică, cu un randament de până la 110%, spre deosebire de centralele clasice, care au o eficienţă de 90%. Centrala în condensare asigură recuperarea căldurii din condens, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de mai puţin combustibil pentru a-ţi încălzi locuinţa. Astfel, poţi face economii importante la facturile lunare pentru gaz.

 

  • Siguranţa. Pentru a beneficia de un sistem de încălzire sigur, verifică dacă acesta poartă marcajul CE. Această inscripţie te va asigura că centrala pe gaz a fost testată conform normelor europene, că evacuează gazele arse şi că are rezistenţă la îngheţ. O centrală modernă pe gaz, îţi va oferi siguranţă prin senzorii de presiune de care dispune şi prin prezenţa ventilatorului, care ajută la evacuarea gazelor arse.

 

În plus, atunci când alegi o centrală termică pe gaz, poţi pune accent şi pe design. Centralele murale sunt preferatele tuturor, pentru că nu ocupă mult spaţiu şi au un aspect plăcut. În funcţie de preţ şi de producător, poţi alege şi centrale pe gaz care pot fi conectate la internet. Acest lucru îţi va permite o administrare de la distanţă, prin setări specifice.

Ce servicii trebuie să iei în calcul atunci când alegi o centrală termică

 

Atunci când iei decizia de a cumpăra un anumit model de centrală termică, nu uita să verifici şi serviciile care îţi sunt puse la dispoziţie. Printre acestea, se număra serviciul de transport şi montarea dispozitivului de către o echipă profesionistă. Este foarte important ca centrala să ajungă la tine în condiţii de maximă siguranţă şi să fie manevrată doar de către specialişti, pentru a evita posibilele nereguli în funcţionare. Totodată, ţine cont şi de serviciul de garanţie şi post-garanţie. De cele mai multe ori, firmele specializate asigură asistenţă tehnică, piese de schimb originale şi reparaţii gratuite, dacă centrala se află în garanţie. La fiecare doi ani, producătorii au obligaţia să verifice dacă centrala funcţionează corect, conform prescripţiilor tehnice.  

 

Atunci când alegi o centrală termică pe gaz, nu trebuie să fii atent doar la preţul de achiziţie. Deşi este un criteriu important, pentru a te vei bucura de confort termic indiferent de anotimp, pune accent pe randament şi siguranţă. Alege un produs performant, potrivit pentru locaţia în care o vei monta, doar de la producători avizaţi.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.