Cum acționa procurorul „Portocală“. De la serenade de chitară, trecea la intimidare și amenințări cu arestarea

Cum acționa procurorul „Portocală“. De la serenade de chitară, trecea la intimidare și amenințări cu arestarea Mircea Negulescu, zis Portocală Sursa foto: arhiva EVZ

Fostul primar din Ploiești a fost citat ca martor într-unul din dosarele care îl vizau pe fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu. Edilul a povestit cum acesta l-a invitat la o pensiune unde l-a întâmpinat pe ritmuri de chitară. Apoi, i-a cerut să concedieze anumite persoane și să facă declarații false. Când a refuzat solicitările, a fost amenințat cu arestarea.

Fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu zis „Portocală“, acuzat că a fabricat un dosar împotriva unui fost deputat, avea un mod de operare aparte.

Fostul primar al municipiului Ploiești a dat, în 2019, o declarație în calitate de martor într-unul din dosarele care îl vizau pe Negulescu și a povestit care era tactica acestuia. Iulian Bădescu a povestit anchetatorilor că fostul procuror DNA l-a invitat la o pensiune, l-a întâmpinat cântând la chitară, iar ulterior l-a amenințat cu arestarea în momentul în care nu a acceptat solicitările sale. La plecare, i-ar fi sugerat să cumpere unul dintre tablourile soției sale.

„Ajuns în curtea pensiunii, am observat că din partea din spate a ieșit procurorul Negulescu cântând la chitară alături de Cantemir. M-au invitat în interiorul pensiunii. Am trecut prin zona de recepție unde erau mai multe doamne printre care și soția domnului Negulescu. Ajunși într-o cameră, domnul Negulescu a preluat conducerea discuțiilor și mi-a spus textual că se întâlnește cu mine pentru că l-a rugat fratele lui, George și face ceea ce face pentru că e frate adevărat. Prima chestiune pe care mi-a spus-o domnul Negulescu e că pot să fiu arestat pentru că oricând poate fi găsit cineva care să spună că mi-a dat bani”, a declarat Iulian Bădescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarații false

Ulterior, susține Iulian Bădescu, Mircea Negulescu i-ar fi cerut expres să spună că a angajat la Poliția Locală trei foști ofițeri SRI la cererea lui Sebastian Ghiță, deputat la acea vreme.

„Primul lucru pe care mi l-a cerut a fost acela de a-i spune dacă angajările la Poliția Locala a trei ofițeri, dați afară de SRI, au fost făcute cu știința deputatului Sebastian Ghiță. I-am spus că nu, și că, din câte știu, cei trei foști ofițeri SRI au participat la un concurs. S-a supărat foarte tare și mi-a spus să recunosc implicarea lui Ghiță pentru că prietenii lui din SRI de la București știu tot“, se mai arată în declarația fostului primar.

Multe solicitări

Aceasta nu a fost însă singura solicitare a lui Mircea Negulescu. I-ar fi cerut edilului să îl schimbe pe șeful Poliției Locale, Cristinel Toader, pe motiv că ar avea el un om mult mai bine pregătit.

Bădescu a mai declarat și același procuror i-a mai cerut să îl dea afară și pe directorul Serviciului de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești din cauză că ar fi refuzat să îl scuteasca pe un prieten de-al lui Negulescu de la plata arendei pentru 200 de hectare de teren.

„Al doilea lucru pe care mi l-a cerut în mod expres a fost să-l dau afară pe șeful Poliției Locale, Cristinel Toader, ei având un om mult mai bine pregătit pentru această funcție cu referire la Carmen Gheorghe, care la acea dată era șeful Poliției Locale Câmpina.

Al treilea lucru cerut de Negulescu a fost să-l dau afară din funcția de director al SGU Ploiești pe Donald Constantin, „vina“ acestuia fiind aceea că nu înțelege să-l scutească de la plata arendei pe George Stanciu. Le-am spus celor doi că nici acest lucru nu este posibil. La finalul discuției, mi-au spus să mă mai gândesc și să fiu deștept“, a mai declarat Iulian Bădescu

Reclamă la tablourile soției

La plecare, susține Iulian Bădescu, Mircea Negulescu i-ar fi sugerat să cumpere unul dintre tablourile soției sale. Prețul: 1.000-1.200 de lei. „A ținut să-mi mai facă o dată cunoștință cu soția sa și să-mi arate operele de artă pe care doamna Negulescu le vindea în calitate de artist plastic. Aceste opere erau de fapt niște tablouri pe suprafața cărora erau lipite petice de piele/vinilin pe un fond color nedefinit“, a mai spus fostul primar, potrivit luju.ro.