Cum a scăpat un primar de întârzierile la muncă ale angajaților săi. Stupoare printre bugetari

Cum a scăpat un primar de întârzierile la muncă ale angajaților săi. Stupoare printre bugetari Sursa foto: Arhiva EVZ

Pentru că angajații Primăriei din Cerașu nu au drept punct forte punctualitatea, primarul din localitate a hotărât să supravhegheze intrarea lor la serviciu, prin montarea unui sistem cu turnicheți și cameră video.

Sistemul performant de acces în instituție nu a fost deloc bine văzut de angajații din Primărie, fapt pentru care unii dintre ei chiar și-au dat demisia, exasperați de perspectiva de a le fi tăiat salariul, din cauza lipsei de punctualitate.

Primarul Alin Staicu constatase că, de regulă, după prânz, angajații se sustrăgeau de la atribuțiile lor

Pentru că „la Primăria din Cerașu, erau zile când, după prânz, nu prea mai aveai cu cine să faci treabă”, conform edilului șef, acesta a investit o parte din banii publici pe un sistem de pontaj, așa cum regăsim în multinaționale.

Date fiind noile măsuri, angajații se tem acum de orice minut în plus întărziat. De altfel, și părăsirea locului de muncă este supravegheat, astfel că angajații nu pot pleca mai devreme de ora 16.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a lansat o scrisoare deschisă prin care solicită Primăriei Capitalei să demareze o anchetă cu privire la modul în care sunt alocate și chetuite fondurile Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București (CMIASVB S.A.).

FACIAS susține în documentul menționat, că un tehnician ar fi folosit autoturismul companiei pentru a se deplasa la un al doilea loc de muncă pe care îl are în cadrul altei companii, tot de stat.

„Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, tehnicianul IT al CMIASVB a fost văzut folosind maşina directorului general în timp ce se deplasa, în interes personal, la noul loc de muncă, el fiind angajat simultan la două companii de stat administrate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Salarii uriașe, pierderi pe măsură

Potrivit aceleași scricori deschise, reprezentanții FACIAS susțin că CMIASVB acordă salarii uriașe personalului TESA și membrilor Consiliului de Administrație în timp ce are pierderi de milioane de lei.

„Conform acelorasi surse, în cadrul CMIASVB există persoane cu încadrări salariale suspecte în condițiile în care aceste persoane nu au nici studii superioare și nici calificările necesare care să justifice nivelul salarial. De altfel, în spațiul public au mai apărut informații potrivit cărora personalul TESA al aceleiași companii are salarii anuale de 547.000 de euro, iar membrii CA câștigă în total, pe an, 133.000 de euro, asta în timp ce, în 2021, numai în 6 luni, compania a înregistrat pierderi de 3,1 milioane de lei, de trei ori față de tot anul 2020“, se mai arată în scrisoarea deschisă.

În finalul scrisorii, reprezentanții FACIAS solicită primarului Nicușor Dan să demareze o anchetă, să facă publice rezultatele acesteia și să îi tragă la răspundere pe cei responsabili.