Cum a fost aleasă „Ținta Zero” pentru a-l distruge pe Trump în complotul „RussiaGate”

Cum a fost aleasă „Ținta Zero” pentru a-l distruge pe Trump în complotul „RussiaGate”

Dezvăluirile halucinante despre Statul Paralel făcute săptămâna trecută, arată cum a fost folosit generalul Michael Flynn ca „bilă” pentru a doborî „popicul” Donald Trump.

Pe 26 februarie 2016, conspiratorii și-au început campania de sabotare împotriva lui Flynn cu un articol în Yahoo News. Articolul făcea dezvăluirea aparent șocantă că Trump „primea sfaturi de la un fost șef al serviciului de informații militare care dorește ca Statele Unite să colaboreze mai strâns cu Rusia”.

Co-autorul articolului era Mark Hosenball. Cum am arătat pe larg într-un articol din decembrie 2019, din American Thinker, Hosenball, de bunăvoie sau nu, a fost șeful propagandei CIA în investigația privind catastrofa aeriană din 1996 a Zborului TWA 800.

I-am spus acest lucru lui Hosenball, în 2003, în biroul său de la Newsweek, unde lucra. După cum cititorul poate bănui, nu a fost o întâlnire prea plăcută.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2016, Hosenball se pare că continua să care tava comunității de informații. Trei surse, pretinși „foști responsabili cu politica externă în administrațiile precedente”, l-au pus la curent cu această știre aparent îngrijorătoare a blândeții lui Flynn față de Rusia.

Retrospectiv, ceea ce face articolul suspect este faptul că Rusia nu devenise încă inamicul public al presei, fără a mai vorbi de Casa Albă.

În iulie 2015, de pildă, Obama l-a sunat pe președintele rus Vladimir Putin pentru a-i mulțumi pentru ajutorul dat încheierii acordului cu Iranul.

Obama avea toate motivele să fie recunoscător. Nici un lider străin nu a avut mai multă influență pe lângă mullahi decât Putin.

Așa cum Obama i-a spus lui Tom Friedman de la New York Times, „Nu am fi reușit să încheiem acest acord fără voința Rusiei de a rămâne alături de noi și de ceilalți membri ai P5 Plus pentru a insista ca acordul să se încheie”.

În iulie 2015, încă era respectabil ca un președinte american să colaboreze cu Putin. Chiar dacă, așa cum recunoștea Hosenball, alți candidați Republicanii criticaseră pe Obama pentru „slăbiciune în fața liderului rus”.

Într-adevăr, Obama îl ironizase pe Romney în dezbaterea prezidențială din 2012 pentru că trata cu seriozitate amenințarea rusă.

„Ciudat”, după cum pare, conspiratorii de la Casa Albă au ales să folosească Rusia pentru a-l vâna pe Flynn. Pentru a reuși, a trebuie să valideze afirmația lui Romney din 2012, potrivit căreia Rusia este „inamicul nostru geopolitic nr. 1”.

Când Romney a făcut această afirmați în cadrul dezbaterii privind politica externă din 2012, Obama a răspuns cu o replică pregătită: „Politicienii anilor 1980 vin acum să ceară o întoarcere în timp a politicii noastre externe, dat fiind că Războiul Rece s-a încheiat de douăzeci de ani”.

După cum nota Washington Post la vremea respectivă, replica lui Obama „a provocat titluri de primă pagină aprobatoare”.

De opt ani, titlurile de prima pagină se îndreaptă încotro le-a dirijat Obama. Văzând în ce măsură presa este gata să valideze „ceea ce o făcusem noi să spună” despre Rusia și Flynn, conspiratorii au jucat apoi cartea Rusiei împotriva lui Trump.

Sunt sigur că Obama a fost chiar șocat să vadă cât de bine a funcționat planul. Până când a început să se înfunde.